VOLEI feminin: CSU Oradea la a treia victorie succesivă cu 3-0!

Aconalex Oradea

Echipa de volei feminin CSU Oradea a repurtat a treia victorie consecutivă, cu același scor: 3-0, în cadrul Divizie A2. În cadrul etapei a 3-a, orădencele, antrenate de Mariana Szabo Alexi au dispus de CSM Sighet după un joc frumos de tot, cu faze spectaculoase de volei autentic. La calitatea jocului au contribuit din plin și maramureșencele, într-o evidentă creștere în joc comparativ cu sezonul precedent.

Întrucât Sala Universitatea din Oradea a fost ocupată cu campionatele de tir, CSU Oradea și-a găsit a doua casă la Sala de Jocuri din Borș.

Primul set al jocului cu CSM Sighet a fost și cel mai ușor pentru gazde care au avut un start excelent (6-0) iar apărarea propusă de Anca Pașca a fost la parametrii maximi. Orădencele au făcut 25-13 după 19 minute de joc.

Secvența a doua a fost mult mai echilibrată. Echipa din Sighet s-a ținut ”scai” de CSU Oradea. S-a mers cap la cap: 7-7/9-9/14-14 dar totul sa rupt la 18-18 când Oradea a reușit să se desprindă decisiv: 25-18 după 30 de minute.

Setul trei avea să fie și ultimul dar oaspetele au jucat până la ultima minge. Și aici am avut echilibru: 12-12 la mijloc de set. CSU Oradea și-a procurat patru mingi de set și meci (24-20) însă gruparea din Sighet s-a agățat de fiecare minge și a egalat la 24. Experiența superioară și calitatea la jocul pe fileu au făcut diferența CSU Oradea câștigând setul cu 26-24 (în 24 de minute) și implicit și jocul cu 3-0, după o oră și 13 minute.

Este al treilea succes cu 3-0 pentru studentele din Oradea în partidele cu ACS Pro Volei Arad (acasă) și CSM Timișoara (în deplasare). Pentru echipa Marianei Szabo Alexi urmează un adevărat test, o nouă deplasare la Timișoara, de data acesta adversară fiind Politehnica, o formație ce a transferat-o pe ridicătoarea echipei naționale. Credem că dacă serviciul va funcționa, CSU Oradea va avea șanse la cea de-a patra victorie consecutivă în campionat.

CASETA TEHNICĂ

CSU Oradea – CSM Sighet 3-0 (-13, – 18, -24) – 73 de minute

CSU Oradea: Alexandra Breban, Andreea Maxim, Roxana Nistor Popovici, Roxana Haidu, Anca Pașca, Cătălina Bosuioc, Giulia Blaj, Maria Fâca Radu, Iuliana Fâca, Mădălina Pura, Nicole Lascuț, Andreea Ioniță. Libero: Alexandra Bicfalvi, Ioana Sanislav. Antrenor: Mariana Szabo Alexi; Team Manager: Paul Szabo Alexi.

CSM Sighet: Cătălina Giurgi, Antonia Pop, Sorana Geng, Alexandra Keresztei, Diana Slavița, Patricia Tînc, Raluca Michna, Timea Holczer, Așexandra Petrovan, Patricia Bădan, Bianca Culda; Libero: Andreea Urban. Antrenor: Zoltan Attila.

Arbitri: Adrian Bărdășan (Tg. Mureș) – A1; Alexandra Biriș (Timișoara) – A2.

Scorer: Marcela Vaida

Din aceeași categorie