Previziuni despre Campionatului Național de Minifotbal care începe vineri (15 iulie) la Rm. Vâlcea

Vineri începe la Râmnicu Vîlcea Turneul Final al Campionatului Național de minifotbal. 32 de echipe, repartizate în opt grupe de câte patru echipe. Vă propunem o trecere în revistă a grupelor și a șanselor de a ajunge în optimi. 

GRUPA A: HDS Drobeta Tr. Severin; Junior Botoșani; Boromir Rm. Vâlcea; Pescărușul Tulcea

Drobeta și Junior sunt calificate direct la competiție. Boromir, echipa patronată de George Frântu revine acasă unde are de apărat un blazon. Mai mult, Boromir a câștigat Supercupa României de o manieră categorică și pornește clar favorită la câștigarea grupei. Calculul hârtiei ne oferă și varianta la locul secund, echipa din Mehedinți.

GRUPA B: Ajax Dulcisimo Galați; Dia Guard Zalău; Borussia Hermannstadt; Squadra Viola Constanța.

Gălățenii și sălăjenii au obținut calificarea directă. Este o grupă echilibrată cu un ușor avantaj al omogenității pentru Ajax. Cel mai probabil bătălia pentru locul doi se va da între sibieni și Dia Guard.

GRUPA C: Dacii Buzău; Juventus Sibiu; HNH Klausenburg; Extratereștrii Bistrița.

Greu de anticipat ce se va petrece în această grupă în care buzoienii, alături de Juventus de Sibiu și extratereștrii din Bistrița au confirmat la mai toate competițiile. Însă, în ultima perioadă e de remarcat ascendentul echipe clujene NHN, argumentat prin prestația de la turneul disputat la Sighișoara și de faptul că a jucat finala Supercupei la Iași. În aceste condiții NHN și Juventus par favoritele dar nu sunt excluse surprize.

GRUPA D: Dream Team Tg. Jiu;  Reggio Liriada Brașov; Premier Iași; Novavita Tg. Mureș.

Asta da grupă! Toate cele patru echipe au șanse de calificare, Nova Vita e mare favorită însă echipa din Iași a dovedit, nu o dată forța defensivă. Mergem pe cele două.

GRUPA E: Raal Bistrița; Nurvill Rm. Vâlcea; Luxury Team București; Viitorul Galați.

Campioana din Vâlcea e acasă. Luxury are jucători de top. E o echipă grea. Bistrițenii vin cu o garnitură solidă. Se știu mai puține despre echipa din Galați calificată la Supercupă. Nurvil și Luxury au primele șanse.

GRUPA F: IEK Deva; Glissando Timișoara; Ludicom București; Arsenal Iași

Glissando e marea favorită. Și-a redaus acasă fii ”rătăciți”. E una dintre favoritele la titlu chiar. Ludicom e bronzul de la Iași – și e de fapt frumoasa ”La Maria și Ion” de acum un sezon. Trupa din Deva a dezamăgit la Cupa României dar are șansa revanșei și poate profita de moment. Arsenal e este echipa care a apărut ultima în competiție. Probabil Glissando și Ludicom merg în optimi. Par marile favorite.

GRUPA G: Luceafărul Florești; AEK Oradea; La Boltă Alba Iulia; Old Boys București.

O grupă incendiară Toate cele patru echipe au în palmares trofee importante,. AEK Oradea e chiar campioana în exercițiu. Are de apărat un titlu cucerit tot la Arenele Traian unde bihorenii au furnizat o reală surpriză dar pe baza unui joc solid. Oricare dintre cele patru au șanse la optimi cu un atu pentru AEK care are în componență și doi jucători care au cucerit argintul european cu naționala la Kosice plus alți rei internaționali.

GRUPA H: Rechinii Baia Mare; Luciano Arad; Petrolul 95 Ploiești; Pro Fotbal Sibiu.

Atu al experienței pentru Luciano și chiar pentru maramureșeni. Rămâne de văzut cum vor reacționa la debutul la un turneu final de Campionat Național echipele din Ploiești și Pro Fotbal Sibiu.

Din aceeași categorie