Viza lui Djokovici a fost anulată! Nole se poate întoarce în instanță însă nu și pe teren. ACTUALIZARE

Trimite CRED prin SMS la 8844

Vești șocante dar oarecum așteptate din Australia – Ministrul Emigrării din Australia, Alex Hawke a luat decizia de a-l expulza din țară pe Novak Djokovici! Avocații lui Djokovici au demarat măsurile de contestare a deciziei dar pe teren e greu de crezut că se mai poate întoarce. Australian Open începe luni. Deocamdată nu se știe dacă va exista timpul necesar judecării contestației până la ora primul joc al lui ”Djoker”.

Ministrul imigrării, Alex Hawke, a anulat viza lui Novak Djokovic „din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru”.

Mesajul pe care Nole l-a postat pe Instagram, cum că infectat fiind, s-a întâlnit cu ziaristul de la L Equipe, a oferit ”muniție” ministrului australian numai bună pentru atacul asupra tenismenului sârb și deportarea din țară.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

Există un articol în legea australiană conform căruia o persoană poate fi deportată pe baza „caracterului”. În traducere, asta înseamnă că, dacă autoritățile australiene, în speță ministrul Emigrării Alex Hawke, apreciază că „persoana a acționat iresponsabil”, indiferent de faptul că nu a fost în țara lor, au dreptul să-i retragă viza. și să-l expulzeze din țări.

DECIZIA E PE PLACUL MAJORITĂȚII POPULAȚIEI

Din orice unghi ai privi problema aecizia are și o latură politică. Șederea nevaccinului Novak Djokovic la Melbourne și apariţia sa la Grand Slam a fost, mai presus de toate, un PR dezastruos pentru politicienii australieni aflați la putere, deoarece cetățenii și alegătorii lor trăiesc sub una dintre cele mai stricte măsuri anti-război din lume, în ultimii doi ani.

În ciuda faptului că peste 80% din populație a fost revaccinată, Australia este o insulă, izolată de alte teritorii, așa că fiecare nou vizitator în această țară trece printr-un control mult mai strict.

ALT NIVEL

În cele 10 zile de scandal planetar s-a putut constata cu ușurință, din mass media australiană, că țara-continent e la un alt nivel. Oamenii sunt, mare parte, respectuoși cu sistemul de ordonanță social-politică și funcționarea regulilor de  reglementare. Milioane de australieni care au fost supuși unor condiții limitate, în urma campaniei de vaccinare, s-au revoltat la acceptarea prezenței în țară a unui tenismen nevaccinat. Alegerile vin în mai iar tabloul acestora este și mai complet. Autoritățile australiene pur și simplu nu sunt în măsură să-și permită o sinucidere politică.

DE LA SPERANȚĂ LA DUȘ RECE

Luni dimineață Novak Djokovici ieșea câștigător după ce judecătorul Anthony Kelly a anunțat că tenismenul sârb are dreptul de a rămâne în Australia deoarece s-a ajuns practic la un acord între echipele de avocatură ale lui Djokovic și guvernul australian în urma unei erori de procedură.

Acum numărul 1 mondial a primit o lovitură IN SIDE OUT după ce autoritățile australiene au început din nou povestea deportării iar în final, din păcate pentru jucător, tenis și turneu, au spus-o. în practică.

sursa foto: https://www.express.co.uk/

Din aceeași categorie