VEZI AICI cine a câștigat concursul caritabil de Ignat de la Oșorhei după ce, din fair play, primarul și ”vicele” s-au retras!

Trimite CRED prin SMS la 8844

Primăria și Consiliul Local Oșorhei au organizat, ca în fiecare iarnă, tradiționalul concurs de Ignat, competiția, intrată într-un cadru tradițional, fiind organizată în parcul central Oșorhei.

Au participat nouă echipe, care au reprezentat fiecare localitate a comunei iar ”căpitanii” au fost primarul, vicele sau consilierii. A rezultat un concurs în care echipele au dorit să arate cât de pricepute sunt în tăierea, prepararea și vânzarea produselor tradiționale de porc.

echipa primarului Ioan Pop

echipa viceprimarului, Ionuț Gligor

echipa Fughiu, consilier Agoston Sandor

echipa Cheriu, consilier Paul Chiș

echipa Fughiu, consilier Dumitru Fechete

echipa Oșorhei, consilier Ovidiu Hodișan

echipa Felcheriu, consilier Dumitru Cuc

echipa Oșorhei, consilier Cristian Burlea

echipa Alparea, consilier Ioan Negruț

Pe fundul muzicii, pusă în scenă de Ansamblul Bihorul ( condus de maestrul Ioan Silaghi) prin interpreții de muzică populară, concursul a atras publicul pentru o nouă reușită. În semn de far play, echipele conduse de primarul Ioan Pop și cea a viceprimarului Ionuț Gligor s-au retras din concurs participând doar la numărul de tichete adunate. Dar iată ierarhiile întocmite de un juriu competent care a analizat absolut totul.

CLASAMENT GENERAL

LOCUL 1: Fughiu (Onița, Copil, Fechete)

LOCUL 2: Alparea (Negruț)

LOCUL 3: Oșorhei (Hodișan)

CEI MAI BUNI CÂRNAȚI

Locul 1 Fughiu (OnIța)

Locul 2 Alparea ( Negruț )

Locul 3 Felcheri (Dumitru Cuc)

CEL MAI BUN TOROȘ

1 Cheriu – Pavel Chiș

2 Oșorhei – Cristain Burle

3 Fugiu – Onița

CEL MAI BUN CALTABOȘ

Locul 1 Oșorhei (Hodișan)

Locul 2 Fugiu (Onița)

Locul 3 Fughiu (Agoston Șandor)

Preparat special: Fughiu Locul 1, Alparea locul 2

TICHETE VÂNDUTE

Pentru a putea procura preparatele culinare, spectatorii au plătit pentru a intra în posesia de tichete. Cu tichetele s-au putut prezenta la taraba cu cele mai atractive produse. Disputa pentru titlu a fost acerbă. Doar trei tichete au făcut diferența în tandemul format de primar și vice. Pe lângă produsele clasice echipa primarului a pus pe masă o tocăniță cu găluște în timp ce trupa lui Gligor a replicat cu o ciorbă în pâine. Dar iată clasamentul final:

Primarul Ioan Pop a muncit de zor!

1 Ioan Pop, primar 131

Ionuț Gligor și echipa lui au tras din greu din zori de zi

2 Ionuț Gligor, viceprimar 128

3 Ioan Negruț 110, consilier 103

Banii adunați vor fi donați unor familii nevoiașe din comună pentru ajutorarea în ridicarea de locuințe iar o parte din bani vor ajunge la copii cu dizabilități.