Unii iau ”7” de la Italia iar alții, cum ar fi orădeanul Mario ”Lucas” Simuț, înving Italia cu 3-1 dar sub alt ”tricolor”

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Orădeanul Mario Lucas Simuț a avut o prestație foarte bună în succesul naționalei U19 a Ungariei, 3-1 în fața echipei similare a Italiei. Izolat ani la rândul de acțiunile echipelor reprezentative de juniori ale României, Mario Lucas Simuț (18 ani) a debutat în naționala U19 a Ungariei în dubla cu puternica echipă a Italiei. ”Lucas”, cum îi spun maghiarii, a bifat în teren finalul primului joc, încheiat cu succesul la limită al Italiei (1-0) într-un meci disputat joi la Budapesta.

În schimb, în partida revanșă, jucată în această seară (luni, 15 noiembrie) la Telki, ”Lucas” a fost titular și a evoluat 84 de minute pe postul de mijlocaș dreapta. Orădeanul și-a creat o ocazie uriașă de gol în prima parte când a trecut în viteză de apărarea italiană dar a șutat, de la 14 metri lateral dreapta, puțin pe lângă bară în căutarea colțului ”lung”. Ungaria a avut la pauză 1-0 după reușita splendidă a lui Horvath din minutul 34 și a făcut 2-0 în minutul 53 în urma unei centrări a lui Mario Simuț, respinsă de italieni dar fructificată cu un șut deviat de către decarul echipei Ungariei, Redzic. Italienii au redus din diferență la șutul lui Baldanzi însă partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea Ungariei după ce Nemeth Daniel a transformat un penalty în minutul 90+5. Se poate spune că  Mario Simuț a avut o prestație solidă în această partidă.  

Plecat de Șoimii Oradea și crescut la una dintre academiile de copii ale lui West Ham, Mario Simuț s-a alăturat în această toamnă Academiei de la Haladas.   

În ziua în care România U20 era umilită de naționala similară a Italiei (7-0 pentru squadra azzura) un orădean își urmează visul și contribuie decisiv la succesul Ungariei împotriva Italiei.

sursa foto: facebook.com/lukacs.imre-robert

Din aceeași categorie