CM Qatar 2022: Ultimele bătălii din grupe în Zona Europa; România – ”de doi bani” speranțe

Trimite CRED prin SMS la 8844

Ultimele bătălii din grupele europene de calificare la Cupa Mondială din Qatar se dau duminică, luni și marți. Duminică sunt programate trei finale pentru locul 1: Croația – Rusia, Portugalia – Serbia și Spania – Suedia. Iată calculele înaintea ultimei bătălii. România mai are de doi bani speranță, într-un succes facil în Liechtenstein coroborat cu o Islanda care să plece neînvinsă de la Skopje.

Belgia, Danemarca. Franța și Germania alături de (99%) Anglia sunt calificate direct la Cupa Mondială. Cele 10 echipe de pe primul loc se califică direct la Cupa Mondială. Echipele de pe locul secund (10) plus primele două clasate din Liga Națiunilor (care n-au prins una dintre primele două poziții) în grupe vor forma CĂILE DE BARAJ. Trei la număr cu câte patru echipe, eliminatoriu. Cele trei învingătoare vor merge în Qatar.

GRUPA A

Portugalia și Serbia sunt la egalitate de puncte (17). Portughezii au +12 la golaveraj față de numai +8 cât au sârbii. Trupa lui Cr7 are două variante pentru a merge direct la mondialul din Qatar: victorie sau egal. Serbia are doar varianta victoriei. Bătălia finală se dă azi la Lisabona de la ora 21:45

GRUPA B

Suedia și-a complicat situația după eșecul de la Tbilisi. Spania are 16 puncte iar Suedia 15. Dacă remizau măcar cu Georgia scandinavii aveau și varianta unui egal în meciul de azi de la Sevilla, de la ora 21:45. Așadar ibericii au nevoie de un egal pentru a se califica direct.

GRUPA C

Aici avem o dispută indirectă între Italia și Elveția. Ambele au câte 15 puncte. Italia joacă la Belfast cu Irlanda de Nord iar Elveția întâlnește Bulgaria la Lucerna. Italia are golaveraj 13-2 iar Elveția 11-2. Presupunând că ambele vor câștiga diferența se va face la golaveraj unde Elveția e dezavantajată și de numărul de goluri marcate. (Al treilea criteriu de departajare în caz de egalitate la golaveraj este numărul mai mare de goluri marcate). Ar avea nevoie de o diferență de trei goluri marcate în plus față de Italia.

GRUPA D

Campioana mondială FRANȚA e calificată la Cupa Mondială înaintea ultimei etape dar arbitrează lupta pentru locul 2 jucând în Finlanda. Bosnia nu mai are șanse dar joacă acasă cu Ucraina. Dacă Finlanda învinge Franța e calificată la baraj. Finlanda are 11 puncte iar Ucraina 9. Ucrainienii au doar varianta victoriei în Bosnia. Orice alt rezultat o exclude de un loc la baraj. Însă un succes al Ucrainei coroborat cu victoria Franței, trimite Ucraina la baraj. În caz de egalitate de puncte deocamdată Finlanda are 10-8 iar Ucraina 9-8. Deci depinde și de diferența de scor de la Sarajevo.

GRUPA E

Belgia are biletele pentru Qatar în buzunar dar și ea arbitrează disputa pentru locul 2: dintre Țara Galilor (14 puncte) și Cehia (11 puncte). Un egal al trupei lui Bale asigură prezența la baraj. Cehia trebuie să învingă Estonia și să aștepte un ajutor al belgienilor la Cardiff. Dacă ajutorul va veni, Cehia are nevoie de un succes la minim două goluri.

GRUPA F

Situația e cât se poate de clară. Danemarca (27 de puncte) e calificată iar Scoția (20 de puncte) nu mai poate scăpa locul 2 având șapte puncte peste a treia clasată.

GRUPA G

Situație mai complicată în această grupă. Olanda (20), Turcia (18) și Norvegia (18) sunt în luptă pentru primele două locuri. Norvegia și-a complicat viața după 0-0, acasă cu Letonia iar acum trebuie să învingă în Olanda! Olandezii prind locul 1 și la un egal (+23 golaveraj) față de Turcia (+10). Există și un scenariu negru pentru olandezi, dacă pierd cu Norvegia iar Turcia învinge la Podgorica! Turcia și Norvegia ar face 21 pe puncte cu unul mai mult decât olandezii. Turcia are 25-15 (+10 iar Norvegia 15-6 (+9).

GRUPA H

Rusia (22) și Croația (20) sunt departe de restul. Meciul decisiv are loc duminică, la Split. Vicecampioana mondială are o singură variantă. Victoria cu Rusia și calificare directă la Cupa Mondială. Orice alt rezultat asigură Rusiei prezența directă în Qatar 2022.

GRUPA I

Situația e clară. Anglia are nevoie de un egal în… San Marino pentru a câștiga grupa. Polonia va termina pe locul 2.

GRUPA J

Germania e de două etape cu sacii în căruță. Macedonia (15) și România (14) mai sunt în bătălie pentru locul 2. Macedonienii întâlnesc acasă Islanda. Au nevoie de o victorie pentru a prinde locul 2. România depinde de Islanda care trebuie să încurce trupa din țara lui Pandev, tricolorii având o misiune, realtiv ușoară în Liechtenstein.

FINALE PENTRU LOCUL 1

GRUPA A: Portugalia – Serbia (duminică 21:45)

GRUPA B: Spania – Suedia (duminică 21:45)

GRUPA C: Irlanda de Nord – Italia/Elveția – Bulgaria (luni 21:45)

GRUPA G: Muntenegru – Turcia; Olanda – Norvegia (marți, 21:45)

GRUPA H: Croația – Rusia (duminică, 16:00)

FINALE PENTRU LOCUL 2

GRUPA D: Finlanda – Franța; Bosnia – Ucraina (marți, 21:45)

GRUPA E: Țara Galilor – Belgia; Cehia – Estonia (marți, 21:45)

sursa foto: fifa.com

Din aceeași categorie