VIDEO: Tricolorii mici au avut 2-0 în Italia dar au fost ”întorși” de un debutant dar super-jucător, fundașul central Canestrelli

Trimite CRED prin SMS la 8844

Calificată la EURO 2023 din postura de țară organizatoare (alături de Georgia), reprezentativa de tineret U21 a României a întâlnit puternica echipă similară a Italiei, într-un joc amical disputat în această seară (marți, 16 noiembrie) la Frosinone. România a condus cu 2-0 în minutul 41 însă italienii au revenit ca o mare echipă și ne-au dominat la fazele fixe unde Canestrelli a reușit un hattrick în 10 minute. Canestrelli a debutat în acest meci în naționala de tineret a Italiei. Italia a învins România cu 4-2.

România a etalat un joc solid în fața unei echipe cu mai mulți debutanți dar o echipă ca Italia nu poate avea decât calitate. La prima incursiune mai periculoasă a României în careul gazdelor, Canestrelli, fundașul central al lui Crotone și-a înscris în propria poartă (0-1). În minutul 41 la un corner executat de Țicu fundașul central Racovițan a reluat cu capul din plonjon în dreapta lui Turati (0-2). După 40 de secunde Mulattieri a redus din diferență cu un șut din unghi, deviat de Dican (1-2).  

La pauză italienii au făcut nu mai puțin de șase schimbări! Canestrelli, a trimis un șut de la distanță scos de sub bară, ca o primă atenționare pentru Popa. Apoi, după o oră de joc Canestrelli a fost la capătul unei centrări din dreapta și a trimis cu capul ”de unde vine” restabilind egalitatea (2-2). În minutul 68, același fundaș central Canestrelli a urcat la un corner și a marcat după o deviere, plasat fiind pe bara 2 (3-2). Culmea e că faza s-a repetat la vreo două minute! Tot corner, tot deviere Colombo și tot gol de pe ”bara doi” și tot același marcator: Canestrelli (4-2). Același Canestrelli ne-a mai marcat o dată dar golul a fost anulat pentru fault în atac.

Singurul jucător rămas în teren la italieni, toate cele 90 de minute a fost puștiul de 17, tot fundaș central Scalvini.

Jucătorul orădean Ricardo Farcaș (Siena) a rămas pe bancă în ciuda marilor probleme din defensiva tricoloră.

CASETA TEHNICĂ

ITALIA U21 – ROMÂNIA U21 4-2 (1-2)

Au marcat: Mulattieri 42, Canestrelli 60, 68, 70/ Canestrelli 29ag, Racovițan 41

Italia U21: Turati (46 Russo)– Ferrarini (46 Cambiaso), Canestrelli (88 Okoli),  Scalvini, Quagliata (46 Parisi) – Fagioli (61 Rovella), Ricci (61 Cortinovis),, Ranocchia (46 Esposito) – Mulattieri (61 Pellegri), Piccoli (46 Vignato), Cancellieri 61 Colombo). Selecționer: Paolo Nicolato.

Rezerve: Carnesecchi – Bellanova, Lucca,

România U21:  M. Popa (91 Gyenge) – Țîrlea, Drăgușin, Racovițan, Țicu (46 Ispas) – Albu (91 R. Ilie), Dican (66 Șerban)–  Corbu, Miculescu (66 Pitu), Oct. Popescu (75 L. Munteanu) – Ianis Stoica. Selecționer: Florin Bratu.

Rezerve: Târnovanu – Echmann, Farcaș, Isac. 

https://youtu.be/C0zvVGMXMDk

sursa video: youtube.com

sursa foto: eurosport.it

Din aceeași categorie