U BT o egalează pe Oradea în fruntea LNBM după un final nebun…

Patiseria Rustic Salonta

Candidate certe la titlu U BT Cluj și CSM CSU Oradea s-au întâlnit în BT Arena într-un clasic văzut în acest sezon în Liga Națională, FIBA Europecup și în finala Cupei României. De această dată a fost ultima confruntare dintre cele două înainte de play off dar și un meci cu implicații majore în lupta pentru locul 1 la finele sezonului. U BT a câștigat la UN PUNCT! 89-88 dar finalul este memorabil. După 18 etape U BT și CSM au 15 victorii și 3 eșecuri.

În primul sfert s-au marcat foarte multe puncte (26-27) atacurile fiind devastatoare dar apărările ”aproximative”. În cel de-al doilea echipele s-au succedat la conducere însă clujenii au preluat conducerea la mijlocul pătrimii: 40-36 pentru ca, până la pauza mare avantajul gazdelor să se ”dubleze” la opt puncte: 53-45. Orădenii au ratat mult chiar dacă apărarea a funcționat mult mai bine în sfertul trei în care U BT a jucat foarte bine final intrând în actul final cu un avantaj de zece puncte (73-63).

Se părea că meciul e jucat însă Kris Richard, Broussard și Zekovici, cu three point play-uri au întors practic ”tabela”: 85-88! U BT a reușit imposibilul, cu patru puncte la o fază! Orădenii au comis greșeală după greșeală într-un timp foarte scurt.

19 secunde 85-88 și minge la Oradea Kriss Richard a încercat o triplă, a ratat iar pe contră Watson (care tactic trebuia să-l lase să înscrie pe adversar) l-a faultat pe Peak care reușise ”coșul” (87-88)! Libera a fost ratată dar tot Peak a recuperat și a marcat din nou (89-88) În șapte secunde orădenii au ratat șansa de a marca prin același Richard și asta a fost!

SC Rozsdas Service SRL

CASETA TEHNICĂ

U BT Cluj – CSM CSU Oradea 89-88

scorul pe sferturi: 26-27; 27-18; 20-18; 16-25

U BT Cluj Napoca: Peak, Tarolis, Planinici, Kuti, P. Richard – Johnson, Rotaru, Zganec, Calnicenco, Grasu, Vida, Uță, Antrenor: Mihai Silvășan

CSM CSU Oradea: K. Richard, Watson, Valeika, Petrescu, Zekovici – Marinău, Broussard, Barnette, Krajina, Vescan, Baciu, Markovici. Antrenor: Cristian Achim.

sursa foto: sport clujean

Din aceeași categorie