Petrolul Potcoava sau cum poți să promovezi în liga 3 fără să joci niciun minut! Se cunosc primele promovate

Gazon sintetic

Nu trebuie să joci la un turneu de baraj ca să promovezi în liga 3. Cum este posibil? La noi totul este posibil! Este cazul campioanei din județul Olt, Petrolul Potcoava, care s-a trezit direct în Liga 3.

Oltenii au fost repartizați în Regiunea 5 – Grupa B, alături de campioanele din Vâlcea și Teleorman. Doar că Teleormanul nu a trimis nicio echipă la baraj, astfel că au rămas în cursă doar două echipe: Petrolul Potcoava și Minerul Costești. Meciul trebuia să se joace sâmbătă doar că vâlcenii de la Costești nu au îndeplinit protocolul COVID 19 iar meciul nu s-a mai disputat. Unde au greșit cei de la Costești? Au efectuat testul din sânge și nu cel RT-PCR, care presupune probe din gât și nas, ce sunt ulterior analizate în laborator. Astfel, reprezentanții FRF, care s-au întâlni sâmbătă, la prânz, au decis că Minerul Costești nu a bifat o condiție esențială pentru a putea disputa meciul. Astfel, Petrolul Potcoava a devenit prima echipă promovată în liga 3!

Primarul din Potcoava, Manuel Enăchioaia, a dat asigurări că va ține echipa în Liga a III-a. „Am promovat, cei de la Costești nu au putut prezenta testarea solicitată de FRF. Au avut termen până astăzi la 12.00 să prezinte testele, iar cei de la Costești nu au avut testare RT-PCR. Noi ne-am interesat și am știut exact ce fel de teste trebuie să facem. Vom ține echipa în Liga a III-a. Nu ne vom permite mari achiziții de jucători, ne vom baza pe jucători tineri, pe cei formați de noi”, a spus Enăchioaia citat de www.gazetaoltului.ro.

Prima echipă promovată, pe teren, a fost campioana județului Constanța : Gloria Albești (repartizată în Grupa B a Regiunii 7) care deși a făcut 0-0 cu CSM Râmnicu Sărat s-a impus la 11 metri (4-3) și a promovat de pe primul loc întrucât județul Tulcea nu a desemnat o reprezentantă la turneul de baraj!

Baza sportiva Tineretului

*În grupa B din Regiunea 2 (Se joacă pe Stadion Olimpia (Satu Mare) se va disputa un singur meci: Progresul Șomcuta Mare (MM) – CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei (SJ), în ultima etapă, pe 9 august. La Șimleu activează ca antrenor principal George Zima iar ca secund Răzvan Giura. Județul Bistrița-Năsăud nu și-a trimis reprezentantă la baraj. Astfel, Șimleul are chiar varianta locului doi care o poate duce în Liga 3.

*La fel stau lucrurile și în Grupa B din Regiunea 4 unde, tot pe 9 august, se va juca ”finala” dintre Avântul Periam (TM) și Jiul Petroșani (HD) pentru că Județul Mehedinți nu are reprezentantă.

sursa foto: http://gazetaoltului.ro/

Din aceeași categorie