”Mitru” Ile s-a retras elegant și s-a așezat pe bancă, lângă Dumnezeu

Work Clean

Unul dintre cei mai îndrăgiți jucători din istoria lui FC Bihor, Dumitru Ile, a plecat spre ceruri, după o lungă suferință, la numai 61 de ani. Abia ce se externase din spital, unde a fost internat șase săptămâni, trecând și pe la terapie intensivă. S-a stins azi noapte. Lasă în urmă o carieră senzațională și le lasă celor trei nepoți o genă pe care doar magicienii din fotbal o au.

Azi, Mitru Ile a considerat că e momentul să se așeze lângă Dumnezeu. Și a făcut-o exact ca în viață:, simplu, retras și elegant, să nu deranjeze pe nimeni.

Originar din comuna Finiș, de lângă Beiuș, Dumitru Ile este cel mai important produs al fotbalului beiușean. Ajuns la FC Bihor, Dumitru Ile a fost un personaj pe care suporterul de fotbal nu avea cum să nu-l iubească. Tehnic ”pân” la Dumnezeu. Iar Dumnezeu l-a chemat la el…

Cel mai mare meci făcut de ”Mitru” a fost celebrul 4-1 cu Dinamo București, când Mitru al nostru a marcat de trei ori! Atunci s-a lansat și senzaționala glumă: ”Dinamo a venit la Oradea cu IL18 și a plecat acasă cu ILE 3”.

SC Rozsdas Service SRL

Mitrule, te sunasem. În ultimele zile ți-am trimis și mesaje. Probabil erai obosit. Tata ți-a fost antrenor, ca nea Traian Ganea, Traian Horge sau Duțu Moruț. Se lăuda cu tine peste tot. Mă ducea la Oradea, la meciuri. La încălzire te striga, iar tu veneai la gard și spunea-i, cuvincios: ”Să trăiți domn profesor și ciao Viki” iar eu eram cel mai fericit copil din lume că pe mine m-a salutat cel pe care 25.000 de oaemni veniseră să-l aplaude. Ai fost lângă mine când s-a stins tata. La fiecare memorial ai fost lângă familie și ai arbitrat, ai organizat, tu cu nea Nelu Bondor. Mitrule, scriu și plâng. Cel mai mare jucător din istoria noastră, a binșenilor, ai fost tu. Dacă tot mergi, Mitrule, saluta-l te rog pe tata.

Din aceeași categorie