MINIFOTBAL: AEK Oradea a jucat în ”optimi” la Cupa Unirii Principatelor de la Iași

Trimite CRED prin SMS la 8844

Multipla campioană a Bihorului la minifotbal, AEK Oradea și-a îndeplinit obiectivul la Cupa Unirii Principatelor, părăsind competiția în faza optimilor de finală.

După un drum lung, orădenii au intrat direct pe terenul de joc și au cedat în prima partidă, 0-2 cu Real Yry Team Iași, meci disputat vineri seara. Sâmbătă AEK și-a trecut în cont două victorii care au plasat-o pe locul secund în grupă. 6-1 cu Grant Elite Piatra Neamț și 4-1 cu Sport Team Iași în meciul decisiv pentru calificarea în optimi. Andrei Ferik a fost responsabil cu golurile însă trebuie scoasă în evidență excelenta evoluție a lui Claudiu Codoban, autorul unor pase și faze de excepție. Sâmbătă seara AEK a cedat în optimile de finală: 1-2 în fața clujenilor de la NHN. A fost și ghinion pentru echipa antrenată de Spiros Baltsavias pentru că, în ultimul minut de joc, Claudiu Codoban a ratat o lovitură de la 9 metri la scorul de 1-2. Un gol al lui Codoban ar fi decis echipa calificată în sferturi la lovituri de departajare de la 7 metri. Ratarea a venit după cel puțin opt ocazii de gol ale trupei orădene, într-un meci în care mingea n-a vrut să intre în poarta clujenilor decât la șutul lui Adi Micaș.

”Ne-am atins obiectivul, optimile de finală. Am fost nevoiți să jucăm fără câteva piese de bază dar, în ansamblu, sunt mulțumit. Cu puțină atenție puteam evolua în sferturi dar nu poți fi supărat pe Codoban care a jucat excelent fiind printre remarcații acestui turneu. În sport mai sunt și ratări. Felicit și le mulțumesc băieților care au făcut efortul de a evolua la acest turneu tradițional. Venim după o pauză de aproape un an și sper ca relaxarea să vină cât mai repede să ne putem relua activitatea”, a spus Spiros Baltsavias la finalul competiției de la Iași.

Cupa Unirii Principatelor s-a desfășurat pe două terenuri acoperite din Iași: Magic Stadium și Arena Magic Heineken și a reunit la start 32 de echipe din întreaga țară.. Au fost opt grupe de câte patru echipe, primele două clasate obținând calificarea în optimi, printre echipe aflându-se și AEK Oradea.

Diego Sky SRL

NOVA VITA A DEMONSTRAT CĂ ESTE CAMPIOANA

NOVA VITA TG. MUREȘ

Competiția a fost câștigată de campioana națională Nova Vita Tr. Mureș, o echipă realmente profesionistă, care a pregătit acest turneu perfect, venind la Iași cu un lot de 15 jucători. De remarcat că Nova Vita n-a avut adversară în semifinale unde trebuia să întâlnească învingătoarea sfertului dintre Rechinii Baia Mare și Euroevi Iași. O încăierare generală a dus la decizia organizatorilor de a elimina ambele echipe din competiție. Finala s-a disputat între Nova Vita Tg. Mureș și Mihu Acoperișuri Suceava. Gruparea din Suceava a avut 2-0 după nici 10 minute, reușind să marcheze în minutele 8 și 9. Mureșenii au revenit și au egalat la doi dar au jucat în patru oameni după o eliminare. Învingătoarea a fost decisă la lovituri de departajare de la 7 metri. Nova Vita a marcat toate cele trei lovituri și a câștigat cu scorul de 3-1.

AEK Oradea, cu Spiros Baltsavias pe banca tehnică, a folosit la Cupa Unirii Principatelor următorul lot: Răzvan Egri – Claudiu Codoban, Cristian Andor, Marius Balogh, Adrian Micaș, Andrei Ferik, Răzvan Birta, Samuel Grozav și Adrian Iova.

Din aceeași categorie