BASCHET. Greu fără public! Un nou eșec pentru orădeni pe teren propriu: 79-84 cu SCM U Craiova

Trimite CRED prin SMS la 8844

Campioana en-titre, CSM CSU Oradea nu traversează o perioadă prolifică fiind învinsă, a treia oară, în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Ultimul eșec a venit în această seară de 21 ianuarie: 79-84 cu CSM U Craiova, într-o partidă disputată chiar la Arena Antonio Alexe. Nu este prima dată când Craiova învinge Oradea în acest sezon. S-a întâmplat și în Cupa României

Oradea a început destul de bine partida și a avut 11-5 pe fondul evoluției bune a tandemului Zekovici – Watson însă Craiova a revenit la 11-10 ( a fost ultima dată cu Oradea la conducere), apoi a preluat inițiativa și după primele zece minute de joc efectiv oltenii conduceau cu 19-13. Sfertul secund a fost echilibrat în marea sa parte, cu un ușor avantaj pentru orădeni. Chiar și așa s-a intrat la vestiare cu avantaj de o posesie pentru Craiova: 40-37. Diferența a crescut în favoarea echipei craiovene în sfertul al treilea iar gluma s-a îngroșat. 54-63 iar misiunea echipei antrenate de Cristian Achim devenea din ce în ce mai grea. În ultima pătrime Craiova s-a distanțat la 81-69. 12 puncte și doar două minute rămase. A urmat o cursă de revenire a gazdelor care au făcut pressing avansat și au recuperat mingi importante, echivalente în puncte consecutive: 77-81 dar nu mai era timp pentru ”remontada”. SCM U Craiova s-a impus cu 84-79 (scorul pe sferturi: 13-19, 24-21, 17-23.

Broussard de la orădeni și Henson de la craioveni au încheiat jocul cu câte 28 de puncte marcate. Valeika a fost liderul recuperărilor (11) însă pasatorul șef a fost jucătorul Craiovei, Moneya Pratt, cu 14 pase decisive.

Este al treilea eșec, în acest sezon, pentru orădeni după cele cu BC CSU Sibiu și CSO Voluntari. E adevărat, cu mai multe jocuri disputate, orădenii sunt, provizoriu, pe primul loc cu un bilanț de 8 victorii și 3 înfrângeri. U BT Cluj este adevăratul lider cu 9 victorii din tot atâtea meciuri, urmată de Voluntari și Sibiu cu câte 8 succese din 10 partide.

Din aceeași categorie