Lacrimi, sânge și suferință la Podgorica

Reprezentativa de handbal feminin a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în ciuda victoriei: 28-25, obținute la Podgorica în fața echipei țării gazdă, Muntenegru. Rezultatul nu ne-a ajutat să mergem la Tokyo întrucât elevele lui Adi Vasile aveau nevoie de un succes la 5 goluri diferență, cu cel puțin 30 de goluri marcate.

Tricolorele au început bine, au avut 4-2 însă Muntenegru s-a ținut tare și a revenit de fiecare dată. La pauză scorul era egal: 15-15 cu un roșu direct încasat de muntenegreanca Matea Pletikosici (fault dur). România a trecut, din nou la conducere (19-17), a avut și mingea și om în plus. S-a ratat momentul iar Muntenegru a trecut iar la conducere: 23-21. Minus două goluri, cu 12 minute înainte de final. În minutul 43 am pierdut-o pe Crina Pintea și ea eliminată direct cu cartonaș roșu (fault dur) în timp ce de la gazde a mai văzut roșu apărătoarea centrală Nikolina Vukcevici (trei eliminări). După ce au marcat golul de 25-24 gazdele au început să se felicite pe bancă.

Tricolorele au declanșat, cu un ultim efort, un asalt de final din păcate târziu și tardiv, cu numai patru goluri consecutive. Lacrimi, sânge și multă suferință. Putem acuza orice, dar nimeni nu-i de vină că fetele noastre au ratat nu mai puțin de patru aruncări de la 7 metri (trei Cristina și una prin Eliza Buceschi). În cele din urmă ce să-i reproșezi Cristinei Neagu care a marcat de 12 ori (din 18 aruncări). În concluzie, victoria fetelor din Muntenegru în fața Norvegiei, ne-a dat calculele peste cap iar succesul obținut azi nu ne-a ajutat prea mult.

Muntenegru (+2 golaveraj) a câștigat grupa iar Norvegia a fost a doua (golaveraj 0). Noi, cu -2 la golaveraj spunem SAYONARA TOKYO!

sursa foto: www.vijesti.me

Din aceeași categorie