În această seară, CSM CSU Oradea (afectată de COVID) joacă pentru un loc în sferturile FIBA Europe Cup

În prima optime de finală din cadrul FIBA Europe Cup, BC CSU Sibiu a fost învinsă, într-un meci disputat în ”bula” de la Oradea, de Reggio Emilia cu 65-61. Trupa lui Dan Fleșeriu a fost eliminată din competiție. În această seară, de la ora 19:00, CSM CSU Oradea o va întâlni pe Dnepr din Ucraina.

foto: fiba.basketball.com

Este un meci deschis absolut oricărui rezultat. Ucrainienii au alternat momentele bune cu cele mai puțin reușite, fiind afectați și de câteva probleme de efectiv în ultimele săptămâni, dar se prezintă la Oradea în alcătuire completă. De cealaltă parte, formația bihoreană nu a găsit încă soluții de a juca competitiv pe o perioadă mai lungă, însă acum lucrurile par să se complice prin prisma faptului că roș-albaștrii nu s-au antrenat preț de aproape o săptămână în perioada premergătoare turneului pe care îl găzduiesc din cauza problemelor de COVID-19 consemnate în echipă. De altfel, bihorenii sunt lipsiți la acest eveniment de doi jucători din această cauză.

Iubitorii baschetului din Oradea și România vor avea oportunitatea să-i revadă pe Vyatcheslav Bobrov și Maksim Korniienko, doi jucători ce au evoluat în trecut în Liga Națională sau împotriva lui CSM Oradea în cupele europene. Ambii sunt jucători cu experiență și cu calitate, fiind piese de bază în rotația lui Dnipro. Echipa din Ucraina mizează pe doi americani și un israelian, ceilalți jucători fiind autohtoni.

CSM CSU Oradea va juca primul meci oficial după finala Cupei României. Au trecut exact două săptămâni de la acea partidă, pierdută în fața lui CSO Voluntari. Roș-albaștrii vor juca în formulă completă din punct de vedere al rotației de bază. Forma fizică a sportivilor CSM-ului este departe de a fi optimă pentru acest moment după cinci zile în care sportivii nu s-au putut antrena, echipa ratând și turneul de Liga Națională de la Timișoara. Așadar, ritmul de joc va fi un mare semn de întrebare pentru bihoreni. În schimb, nimic nu va servi ca o scuză dacă va lipsi voința.

Din aceeași categorie