HANDBAL M: Lecția de ”suedeză”

Patiseria Rustic Salonta

La Sibiu, orașul care a găzduit primul meci de handbal în România, acum 100 de ani, reprezentativa României a fost învinsă de Suedia cu 31-23 într-un meci contând pentru calificările la Euro 2022 la handbal masculin. În partida disputată azi, 28 aprilie 2021, tricolorii n-au avut nicio șansă în fața scandinavilor veniți cu vedetele de top mondial și care ne-au predat o lecție de handbal modern.

România joacă ultimul meci duminică (2 mai) în deplasare, cu Muntenegru. Mai avem șanse de calificare dacă nu pierdem acest meci.

Suedezii, cu Glenn Solberg pe banca tehnică, au aliniat în acest meci tot ce aveau mai bun. O echipă cu Hampus Wanne, Andreas Palicka și Jim Gottfridsson iar lângă cei trei (din echipa ideală a ”lumii”), i-am regăsit pe  Niklas Ekberg și Albin Lagergren. De partea cealaltă, cu opt oameni noi în lot, România a început cu Iancu – Negru, Racoțea, Căbuț, Humet, Bujor, Dumitriu.

Tricolorii n-au rezistat nici jumătate de repriză (3-3). România a ratat două aruncări de la 7 metri prin Neagu și Bujor iar Suedia s-a desprins decisiv (3-11). La pauză a fost România – Suedia 7-14. Scandinavii au mai forțat încă un sfert de oră din partea secundă (11-23). Cu 12 goluri avantaj suedezii au oprit motoarele. România s-a apropiat (21-27) dar atât. La final tabela a arătat scorul de: 23-31.

SC Rozsdas Service SRL

CASETA TEHNICĂ

România – Suedia 23-31 (7-14)

ROMÂNIA: Iancu, Popescu – Militaru, Humet 6, Racoțea, Szasz, Bujor, Negru 1, Gavriloaia 1, Rotaru 2, Șandru, Buzle 3, Căbuț 3, Fotache, Dumitriu 1, Asoltanei 6

SUEDIA: Palicka 1, Aggefors – Carlsborgard, Jonsson, Ekberg 7, D. Pettersson 2, Wanne 5, F. Pettersson 4, Claar 1, Pellas 1, Lagergren 4, Gottfridsson 2, Sunnefeldt, Bergendahl, Sandell 3, Lindskog 1.

sursa foto: youtube.com

Din aceeași categorie