Fuerzas Deportes Españolas (baschet și fotbal) – atac la Cluj!

Diego Sky SRL

Clujul este, cel puțin și azi, capitala sportului românesc. Ei bine, Clujul este ”atacat” la figurat de forțele sportive spaniole care trimit la BT Arena campioana mondială la baschet masculin iar în Gruia, cea mai galonată echipă de fotbal din Europa League.

Reprezentativa de baschet a Spaniei va veni (din nou) la Cluj, unde a mai fost prezentă la EUROBasket 2017. De data aceasta ibericii nu vin cu prima garnitură dar tot reprezintă o forță, în orice condiții. Meciul de la BT Arena se dispută de la ora 18.00 fiind transmis de DIGI Sport. Partida contează pentru grupele preliminare ale EUROBasket 2021. Din grupă mai fac parte Polonia și Israel.

Față de duelul care a avut loc în 2017, România mai păstrează doar 3 jucători în lot, potrivit site-ului de specialitate baschet.ro. Aceștia sunt pivoții Emi Cățe și Alex Olah și extrema Radu Paliciuc. Ceilalți nouă fie s-au retras din naționala României, cum este cazul lui Vlad Moldoveanu, Octavian Popa-Calotă sau Andrei Mandache, fie sunt accidentați (Bobe Nicolescu) sau nu au fost aduși la lot din motive tactice (Cătălin Baciu, Rolland Torok sau Nandor Kuti).

După meciul de baschet, rapid în Gruia! Sold out se joacă în Europa League: CFR Cluj – FC Sevilla. Este un meci în care trupa lui Dan Petrescu va încerca să mai facă o minune și să facă pași spre o calificare. Da, ar fi o minune, dar minuni s-au mai văzut. Și partida de fotbal va fi transmisă de DIGI SPORT 1.

Diego Sky SRL

Din aceeași categorie