În februarie am ratat tot ce se putea rata!

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Echipele naționale ale României, care au evoluat în competițiile oficiale din februarie, au ratat absolut totul.

ROMÂNIA – futsal: Naționala de futsal a ratat calificarea măcar în play-off pentru Campionatul Mondial. Deși a învins cu 3-1 Kazahstanul (care a câștigat grupa, ca mare favorită), tricolorii și-au complicat viața pierzând la scor cu țara gazdă, Cehia (0-4). Egalul cu Slovenia, ”calculat” ne-a trimis pe locul 3 și adio play off pentru mondial.

ROMÂNIA – tenis FED CUP – Fără Simona Halep (care a anunțat că nu vine), Sorana Cristea (retrasă din echipă), Irina Begu (și-a apărat ceva puncte prin Turkmenistan sau Bangladesh), Monica Niculescu (la fel cu puncte de apărat) ne-am trezit cu echipa a doua a Rusiei care ne-a bătut în dublul decisiv de la Cluj.

ROMÂNIA – baschet masculin. Ajunsă, după precalificări, în grupa preliminară pentru EUROBasket 2021, reprezentativa noastră a pierdut la Cluj cu Spania (71-84) și a pierdut și în Israel (63-87). Baiul e că Spania, care ne-a bătut la Cluj, a pierdut la ea acasă cu Polonia. Care Polonia a pierdut acasă cu Israel. Care Israel ne-a bătut apoi pe noi. Primele trei merg mai departe dar e greu de to, pentru noi, în aceste condiții.

În martie CORONAVIRUSUL ne-a dat o mână de ajutor. (Mai bine stătea la Institutul de la Wuhan). În fine. Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că echipa Chinei s-a retras din play-off-ul Grupei Mondiale I a Cupei Davis și nu va mai disputa meciul cu România din cauza virusului ucigaș. „Tricolorii” au câştigat astfel la „masa verde” programată inițial la Piatra Neamţ pe 6-7 martie.

În martie ne așteaptă însă TREI turnee sau baraje de FOC!

ROMÂNIA – Handbal feminin – turneu de calificare la Jocurile Olimpice. 20-22 martie. Cu Bogdan Burcea si Robert Licu pe banca, fetele vor juca la turneul preolimpic de calificare la Tokyo 2020 împotriva Muntenegrului, Norvegiei si Thailandei. Primele 2 echipe se vor califica la Jocurile Olimpice. Romania va debuta contra celei mai accesibile echipe, Thailanda, va continua cu Norvegia, iar în final va da piept cu Muntenegru, care ar putea fi meciul decisiv.

Iata programul complet al meciurilor:

20 martie – ora 18:00: Romania vs Thailanda; ora 20:30: Norvegia vs Muntenegru

21 martie – ora 18:00: Muntenegru vs Thailanda; ora 20:30: Norvegia vs Romania

22 martie – ora 17:00: Muntenegru vs Romania; ora 19:30: Thailanda vs Norvegia

ROMÂNIA – polo – turneu de calificare la Jocurile Olimpice. 24-29 martie. Federaţia Internaţională de Nataţie a dat anunţul oficial, astfel că România merge în Olanda în perioada 24-29 martie după retragerea Argentinei! România va fi repartizată în Grupa B, alături de Croaţia, Olanda, Rusia, Germania şi o echipă din Asia.La Jocurile Olimpice se vor califica primele trei naţionale, din cele 12 care merg la turneul preolimpic. Accederea la Olimpiadă va fi greu de obţinut. România nu se află printre favorite. La Campionatul European din ianuarie tricolorii au terminat pe locul 11, care, inițial ne-a barat drumul spre Tokyo dar a venit încă o șansă după retragerea Argentinei.

ROMÂNIA – fotbal. Primul meci de baraj, joi, 26 martie (19:4t5): Islanda -România. Echipa națională a României se află la două meciuri distanță de calificarea la Campionatul European din această vară, pe care-l și organizează. Pentru a ajunge la turneul final, tricolorii pregătiți de noul selecționer Mirel Rădoi au nevoie să treacă de Islanda, în deplasare, iar apoi să câștige finala play-off-ului în fața Bulgariei sau Ungariei, la Sofia sau la Budapesta.

Din aceeași categorie