FIBA Europe Cup: Oradea pierde cu Sibiul; Pentru a mai spera orădenii depind de Balkan Botevgrad

Gazon sintetic

BC CSU Sibiu a câștigat derby-ul românesc din faza grupelor FIBA Europe Cup în fața lui CSM CSU Oradea. Trupa lui Dan Fleșeriu s-a impus cu 78-70 și s-a calificat în optimi. Orădenii nu sunt încă eliminați dar au nevoie de un succes al lui Balkan în fața lui Besiktas pentru a mai spera la o calificare de pe locul 3.

CSM Oradea a început cu: Sibienii s-au distanțat în primele trei minute la 13-4. Nikola Markovici a redus diferența după un coș cu fault. Sibienii au făcut rapid 20-7 (pe mâna lui Addison) iar Watson a redus diferența după un coș de trei. Sibienii au continuat să joace perfect pe atac și au încheiat primul sfert cu un avantaj considerabil: 31-14. În sfertul secund orădenii s-au apărat excelent, mult mai agresiv iar diferența s-a strâns de la o fază la alta. Pe final de sfert Green și Markovici au reaprins speranțele cu adevărat. La pauza mare BC CSU Sibiu mai avea avantaj de numai o posesie: 37-34!

După reluare tabela parcă a înghețat la 38-44 până când Torok a spart gheața. La 49-40 pentru sibieni, orădenii au avut un foarte bun final de sfert iar echilibrul s-a păstrat: Oradea – Sibiu 51-53 la intrarea în ultima pătrime. Orădenii au stat în plasa sibienilor, au pus presiune 54-57, moment în care Hardy a reușit un coș de trei determinându-l pe Cristi Achim să ceară time-out (54-60). Au urmat momente bune pentru Hardy respectiv Watson. S-a intrat în ultimul minut cu 66-70. Un tip-in pe recuperare ofensivă a lui Cooper a oferit sibienilor prima șansă (66-72).

Scor final: CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu 70-78 (14-31, 20-6, 17-16, 19-25)

Baza sportiva Tineretului

Pentru orădeni principalii marcatori au fost: Watson 19, Broussard 17, Markovici 15 și Green 10. Deși a stat pe teren aproape 30 de minute Holt a reușit un singur punct. De partea cealaltă Hardy a reușit 19 puncte, Addison 16, Cooper 13 iar Tohătan 12.

*În acest moment, pentru a se califica, CSM CSU Oradea depinde de bulgarii de la Balkan Botevgrad care trebuie să o învingă pe Beskitas, în ultimul meci, programat de la ora 17:00 în sala lui Besiktas. BC CSU Sibiu este calificată în faza optimilor.

sursa foto: www.fiba.basketball.com

Din aceeași categorie