Drum lin nea Ionuț… IONUȚ POPA 1953-2020

Patiseria Rustic Salonta

Antrenorul care a reușit să readucă Bihorul în Liga 1, Ionuț Popa, s-a stins din viață azi, la Arad după o lungă și grea suferință. Ionuț Popa a fost antrenorul sub bagheta căruia FC Bihor reușea promovarea în liga 1 în 2003, după celebrul meci de baraj cu Oțelul Galați.

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului trecut. Carisamticul antrenor a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la mai mulți medici din Arad, Timișoara, Cluj și chiar Viena. În prima fază diagnosticul a fost semipareză facială, dar starea de rău a persistat și după fizioterapie. În martie 2019 medicii i-au interzis să mai antreneze.

Au continuat investigațiile la cele mai înalte standarde. Analize costisitoare. Un infarct l-a adus în stare critică în urmă circa cu două săptămâni. Inima lui mare și bună a cedat azi, pe 25 iunie 2020. Avea 67 de ani…

Născut la Pesac, în judeţul Arad, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

Diego Sky SRL

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor cu care a reușit promovarea în liga 1, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

De altfel, ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

S-a hotărât să devină antrenor în urma unui meci în care evolua ca jucător, după cum povestea chiar el: ”M-a driblat unu de m-a înnebunit. Nu știam ce să mai fac. Am ieșit pe margine și atunci mi-a venit ideea. Dacă nu pot eu, cum putem tactic să-l blocăm?”

Ionuț Popa, cu ”rădăcini” în Bihor, este ultimul antrenor care a promovat și echipa UTA în Liga 1, în 2012. Practic este și ultimul antrenor care a dus-o pe FC Bihor în Liga 1, în 2003.

Rămas bun domn profesor…

sursa foto: alchetron.com

Din aceeași categorie