Cutia cu amintiri: Cum mi-a vorbit Hagi despre fotbal patru ore!

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Se desfășurau ultimele pregătiri pentru a doua ediție a superbei aventuri numită ”Uniți pentru Mihai”. Sunt invitat la masă, la Hilton, alături de Gică Hagi, Gică Popescu, Mitză de la Bere Gratis, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Iosif Roatriu și Alex Krenek. Sunt așezat în capul mesei, la dreapta ”regelui”. Le explic: ”Băieți, eu știu că cel din capul mesei plătește (mă apucă un fior financiar). E plăcerea mea!”, dar știu că masa e plătită de cei de la Hilton, așa că am curaj (::: . Belo, sânge sârbesc de-al meu mă încadrează. Sunt între doi zei. Începe discuția despre fotbal. Belo se dă accidentat și iese după un sfert de oră din schema de joc și se alătură mesei unde stau UEFAntasticii Stelei. Gică Popescu o taie la o discuție cu George Ogăraru la o masă alăturată. Rămân cu Gică Hagi. E supărat. pe o grupă de juniori a Viitorului care a pierdut o finală cu Dinamo. ”Le-am spus că sunt supărat. Va fi deranj mare când ajung la Ovidiu. Le-am cerut ca în acest meci să joace cu patru decari în spatele vârfului. M-a enervat că mi-au spus că aveau da nu i-au băgat că erau mai mici cu doi ani. Trebuiau să-i bage! Copii au talent, au inventivitate chiar dacă-s mai mici (…)” Gică Hagi continuă să-mi explice. Ce trebuiau să facă ”internii” cum trebuia așezat volantele dreapta, apoi ajungem la naționala de tineret. Omul știa dinainte ce avea să se petreacă peste un an! ”Ai să vezi. Avem o generație de excepție. Le trebuie meciuri și curaj că talent au cu carul. Nu ne poate opri nimeni, decât noi!” Și regele muncitor continuă. Începe munca la opt dimineața și o termină la zece seara la Academia Viitorul. Vorbește despre fotbal cu o pasiune inimaginabilă. A fost seara în care mi-am dat seama de un lucru: Gică Hagi este singurul om di România care NU TRĂIEȘTE DIN FOTBAL CI PENTRU FOTBAL! Dar vine ora de culcare. Iar Hagi o respectă dumnezeiește. Pleacă primul! OK, a fost o lecție superbă. Revine însă Belo al meu.

Îmi propune să mergem pe Criș să prindem pești ca la noi, pe Dunăre. ”Păi ce facem cu ei, Belo?”. Răspunsul e pe măsură: ”Ne facem sushi!”

A doua zi continuarea o știți. Hagi dă recital pe ”Bihorul” în fața a peste 10.000 de spectatori. Seara dă iar recital. Acum alături de soție dar și de cei doi copii, crescuți impecabil, de un bun simț ieșit din comun: Kira și Ianis. Se află la aceeași masă cu Gică Popescu, soția acestuia și Nicholas, un copil blând (la prima vedere), rupt parcă din trunchi. Gică Hagi face show în momentul în care soția sa Marilena îi bate la licitație!

Primește cu greu înfrângerea dar se consolează într-un final. Apoi începe finala Ligii Campionilor (aia cu gafele lui Karius). Regele e pe terasă la Queen Mary și privește meciul singur. Toți ceilalți sunt în spatele lui: Contra, Rădoi, Stelea, Dăncilescu etc. Doar Gică Popescu mai vine din sală și se așează lângă el.

Se termină și finala dar și Gala. Hagi vorbește tot despre fotbal. E născut pentru asta. Respect enorm Regelui care-și închide și deschide singur Cetatea de la Ovidiu.

Din aceeași categorie