Cornel ”Gică” Georgescu, legendarul jucător al lui FC Bihor, a fost condus pe ultimul drum

Trimite CRED prin SMS la 8844

Jucătorul cu cele mai multe partide disputate în tricoul lui FC Bihor, Cornel Emilian Georgescu, a fost condus pe ultimul drum. Nu împlinise 65 de ani. S-a stins după o luptă dură, cum numai el știa să ducă, împotriva unei boli, care s-a dovedit, necruțătoare prin recidivă. A pierdut lupta în zorii zilei de luni, 18 mai 2020. Înmormântarea a avut loc azi, joi, 21 mai, la cimitirul Pomet din Cluj, în condițiile unei asistențe restrânse, impuse de pandemia Covid 19. Îndrăgitul jucător se stabilise, în ultima perioadă, la Cluj, orașul natal.

Gică Georgecu în treningul lui FC Bihor

”Gică”, așa cum îl știau toți suporterii, colegii și prietenii, a adunat 347 de jocuri în tricoul lui FC Bihor dintre care 254 în prina divizie, trecându-și în cont 96 de goluri în partidele oficiale.

Marcel Pușcaș înscrie din pasa lui Gică Georgescu!

”Parcă-l văd și azi cum demara pe extremă stângă, demarcându-se impecabil.
Mi-l amintesc cum și-a rupt și el piciorul într-un meci la Brașov. Mi-l amintesc la antrenamente și în peste 100 de meciuri jucate împreună. Mi-l amintesc la biliard, cruce, rummy, la ștrand, la vânătoare, la curtat. Era foarte bun la toate testele fizice. Mi-l amintesc doar zâmbind. Dumnezeu să te aibă în grija lui, Gică! Adio, prietene!”
– a scris pe pagina de facebook, Marcel Pușcaș, coleg vreme de șase sezoane, cu emblematicul Gică Georgescu.

În luna septembrie a anului trecut mi-a spus: ”Victore, mă duc să văd lumea”. S-a îmbarcat pe un vas de croazieră celebru: Costa ”Mediterranea” (foto sus) și a reușit să-și împlinească un vis postând multe filmulețe cu aventura sa.

În ultima perioadă Gică era îndrăgostit de croaziere

Gică Georgescu a intrat în istorie. Cele mai multe jocuri disputate în tricoul lui FC Bihor. Și puteau fi și mai multe dacă nu era o accidentare horror dintr-un meci disputat la Brașov.

Gică Georgescu, absolvent al Facultății de educație fizică și sport, ,a jucat ultimul meci pe ”FC Bihor”, pe 14 august 2013, la Gala organizată pentru strângerea de fonduri pentru un copil, Kevin Ficuț. Gică a fost titular în atacul Bihorului împotriva ”Generației de aur”, al altui Gică… Hagi, într-un meci de old boys.

La ultimul meci pentru și pe FC Bihor

Din nefericire celebra generație a lui FC Bihor, atât de adulată, se stinge încet. Miroslav Vidac, Sandu ”Capino” Balaj, Bubi Florescu, Gobe Gergely, Cornel Lupău iar acum Gică Georgescu, au plecat la reunirea din ceruri. Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag.

sursa foto: cătălin doble

Din aceeași categorie