Cel mai tânăr jucător, care a evoluat în prima ligă pentru FC Bihor, a pierdut bătălia cu o boală cruntă, la numai 53 de ani

Aconalex Oradea

Fostul jucător orădean Istvan Harsanyi, cunoscut înainte de 90 ca Ștefan Harșani a decedat la numai 53 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală pe cât de cruntă pe atât de incurabilă. Fiul unui cunoscut antrenor, ”Piști” a crescut la LPS Bihorul, a trecut pe la Înfrățirea Oradea pentru a ajunge apoi la FC Bihor pentru care a debutat în Divizia A la 15 ani, 4 luni și 22 de zile. Mulți, mulți ani, a fost al doilea în acest top după legendarul și regretatul Nicolae Dobrin (14 ani, 10 luni și 5 zile) plecat și el la cele veșnice de timpuriu, la numai 60 de ani.

TOPUL TINERILOR ALL TIME – Gazeta sporturilor

Debutul lui Ștefan s-a produs la meciul FC Bihor – Sportul Studențesc, câștigat de orădeni cu 2-0. Extrem de talentat, cu un fizic impresionant încă de pe vremea adolescenței, Harsany a îmbrăcat tricourile naționalelor de juniori la toate categoriile de vârstă, dar și al celei de tineret. A renunțat la fotbal la o vârstă la care alții nici nu s-au apucat. 

”Tăticul meu iubit, frumos, drăgăstos, deștept.. Ai plecat de lângă mine și mama mea, de lângă soția si copilul tău, de lângă prietenii tăi.. Te-ai înălțat la cerurile veșnice. Am fost lângă tine in ultimele clipe, ultimele luni agonisite dar frumoase lângă tine, feblețea mea, modelul meu in viață.. Puterea mea. Voi fi bine, iți promit.. Deși voiam ca viața să nu mă lovească atât de tare E o durere imensă. Acum o să ai grijă de mine cum ți-ai dorit tu în putere.. Nu pot asimila realitatea.. M-ai crescut foarte frumos… Cuvintele sunt de prisos.. Dumnezeu și bunicul(tăticul meu), să te ierte, să te îmbrățișeze și să te aibă in paza lor divină. În ciuda bolii ai fost un luptător, Un optimist dragul meu, dragul nostru, nu ai fost niciodată singur. Te voi iubi mereu, la fel de tare cum ai făcut-o tu”, a postat pe pagina de facebook, Ștefania, fiica fostului fotbalist.

Cu cinci zile înainte de deces ”Piști” scria de pagina sa de socializare: ”Viața e frumoasă așa cum este. Nu-ți trebuie decât sănătate. Restul se rezolvă și se realizează în timp”.

Din nenorocire nici timpul și nici sănătatea n-au fost coechipieri cu Istvan Harsany în echipa vieții. Rămas Bun Piști iar familiei, Sincere Condoleanțe. Dumnezeu să te aibă în pază.

sursa foto: facebook.com/istavn harsany

Din aceeași categorie