Anișoara Cușmir Stanciu este noul președinte al Federației Române de Atletism. Virgil Preda a fost ales vicepreședinte

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Fosta campioană olimpică la săritura în lungime și recordmenă mondială Anişoara Cuşmir-Stanciu a fost aleasă miercuri în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, după ce la Adunarea Generală de alegeri l-a învins pe preşedintele în exerciţiu Florin Florea în al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85. La Adunarea Generală a Federației Române de Atletism au participat 234 de membri, din 249 cu drept de vot.

Alegerile organizate în cadrul Romexpo, au început la ora 11:00 și au durat peste 8 ore şi jumătate. Pentru funcția de președinte al FRA au candidat fosta campioana olimpică la maraton Constantina Diţă, campioana olimpică la săritura în lungime Anişoara Cuşmir-Stanciu, preşedintele în funcție, Florin Florea şi fostul preşedinte al federației, Sorin Matei.

În primul tur de scrutin, Anişoara Cuşmir a obţinut 74 de voturi, Florin Florea, 64, Sorin Matei, 54 şi Constantina Diţă, 41.

Pentru cele 4 funcţii de vicepreşedinte au fost aleşi Nicoleta Grasu (137 de voturi), Virgil Preda (115), Cristina Man (104) şi Cristian Dragomir (76). Pentru funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism au candidat Traian Badea, Silviu Casandra, Cristian Eugen Dragomir, Nicoleta Grasu, Ingrid Vasilica Istrate, Maria Cristina Man, Oana Manuela Pantelimon, Virgil Preda şi Neculai Curta.

Anişoara Cuşmir-Stanciu este fostă campioană olimpică la săritura în lungime, la Los Angeles, în 1984. Ea mai deţine în palmares titlurile de vicecampioană mondială şi europeană. Cu trei săptămâni înainte de alegeri a fost invitată în emisunea Realitate Sportivă de la TTV Oradea.

Maestru emerit al sportului, Anişoara Cuşmir-Stanciu a primit Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de ofiţer, în anul 2000. Ea a activat ca antrenor în cadrul secţiei de atletism a CSA Steaua. A coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro.

sursa foto reprezentativ: Realitatea de Brăila.

Din aceeași categorie