AEK Oradea obține ”bronzul” la puternicul turneu Energy Cup de la Sighișoara

Diego Sky SRL

AEK Oradea s-a clasat pe locul 3 la Energy Cup de la Sighișoara, competiție (cu 16 echipe la start) care rivalizează cu un turneu final de Campionat Național.

Campioana în exercițiu AEK Oradea a câștigat grupa cu maximum de puncte: 5-0 cu Regional Florești, 2-1 cu Unirea Cristuru Secuiesc și 3-1 cu Extratereștrii Bistrița.

În sferturile de finală orădenii au trecut de Reggio Liriada Brașov cu un gol marcat cu 25 de secunde înainte de finalul partidei. Semifinala cu NHN a fost decisă practic de o gafă în defensiva orădenilor care au primit gol când mai erau câteva secunde din prima repriză. Apoi s-a ales praful de meci pentru că NHN a marcat de încă două ori iar AEK a ratat și un penalty, fiind învinsă cu 1-4. S-a revanșat însă în finala mică unde a depășit o echipă cu nume grele Stone Team Bistrița (cu Radu Burciu și Andrei Călugăreanu printre jucători), scor 7-1, echivalent cu ”bronzul” la această competiție. Turneul a fost câștigat de NHN Cluj după o finală cu Premier Iași, decisă la lovituri de departajare de la 7 metri.

Spiros Baltsavias, managerul lui AEK Oradea a avut un lot restrâns numeric pentru acest turneu: Egri – Ferik, Mintaș, Sergiu Matei, Furtună, Cr. Andor, Balogh, Adi Iova.

SFERTURI DE FINALĂ

AEK ORDAEA – Reggio Brașov 2-1

NHN Cluj – ABC Soccer Northampton 2-1

Nova Vita Tg. Mureș – Premier Iași 2-2 (1-3 la 7 m)

Stone Team Bistrița – Regional Florești 4-2

SEMIFINALE

AEK ORADEA – NHN Cluj 1-4

Premier Iași – Stone Team Bistrița 2-1

Finala mică: AEK ORADEA – Stone Team Bistrița 7-1

Finala mare: NHN Cluj – Premier Iași 1-1 (3-2 la 7 metri)

Din aceeași categorie