VOLEI: „Lepesistele” câștigă derby-ul cadetelor, la Ștei!

Trimite CRED prin SMS la 8844

La Ștei s-a disputat derby-ul al etapei a 7-a a Campionatului National de volei pentru cadete (fete născute după 1 ianuarie 2006), între CSȘ Avram Iancu Ștei și LPS Bihorul Oradea, ocupantele locurilor 3 respectiv 2 în clasament. A fost .și o dispută între Răzvan Fărcanea și fostul său antrenor, Rodian Achimescu… Pe care l-a mai învins în carieră. De data aceasta a câștigat… profesorul!

Spectatorii au avut șansa să asiste la un meci excelent, plin de suspans, cu faze de volei autentic. Meciul le-a oferit servicii ”punct”, atacuri în forță, blocaje superbe, recuperări frumoase și contraatacuri născute parcă de nicăieri.

Orădencele au început meciul în forță și au condus permanent ostilitățile primului set pe care si l-au adjudecat la 21.

Setul doi a fost, de departe cel mai frumos, plin de suspans. S-a mers cap la cap, cu avantaj minim de o parte sau de alta. În cele din urmă oaspetele au închis tabela la 28-26, după ce mai rataseră două mingi de set.

Setul trei a început, oarecum paradoxal, în nota de dominare a gazdelor, hotărâte să fructifice ultima șansă de a rămâne în meci. A fost 5-1,8-2, 10-6. În cele din urmă LPS a reacționat și a recuperat minge după minge iar scorul s-a întors în favoarea trupei lui Achimescu care s-a dus la 20-15 ecart de cinci puncte cu care elevele sale au și încheiat setul și meciul: 25-20 și 3-0.

”Sunt bucuros și le felicit pe fete, Au făcut un joc de echipă complet cu care au reușit să se impună în fața ambițioasei echipe din Ștei. Este, poate, cea mai bună partidă a lor. Faptul că s-au încurajat în momentele cheie a fost cheia jocului. Factorul mental a făcut diferența. Pregătisem jocul foarte bine iar voleiul le-a răsplătit. E o victorie de moral care trebuia să vină. Suntem în grafic și așteptăm cu încredere derby-ul campionatului”, a spus Rodian Achimescu.

Pe 6 martie LPS Bihorul Oradea se va duela cu echipa din Borș, lidera ierarhie.

CASETA TEHNICĂ

CSȘ Avram Iancu Stei – LPS BIHORUL 0-3 (21-25,26-28,20-25)

CSȘ Avram Iancu Stei: Roberta Moș (căpitanul echipei) Georgia Gruie, Maria Petris, Daria Cartiș. Giulia Balaj, Maya Rosenfeld, Iulia Stiole, Carina Veseli, Daria Luca, Andreea Tulbure, Anamaria Gruie, Andreea Ținte. Antrenor: prof. Răzvan Fărcanea.

LPS Bihorul Oradea: Alexia Racolța (căpitanul echipei), Maria Pruncuț, Melinda Biro, Catinca Bogdan, Diandra Câmpeanu, Aida Anca, Larisa Deac-libero, Victoria Florea, Bianca Florea, Cristiana Croitoru, Ana Almășan si Ania Brontț Antrenor: prof. Rodian Achimescu

Din aceeași categorie