VOLEI feminin: Încă o victorie pentru CSU Oradea în minimum de seturi!

Aconalex Oradea

CSU Oradea a încheiat, cu o nouă victorie, turul Diviziei A2 de volei feminin, după ce s-a impus sâmbătă (20 noiembrie), în minium de seturi, cu Medicina Tg. Mureș. Succesul, conturat destul de ușor, conservă poziția secundă în clasament la finele stagiunii de iarnă.

Orădencele au abordat jocul cu maximă seriozitate iar primul set a fost decis încă din debut. La 2-2 a urmat hegemonia la serviciu instaurată de experimentata Anca Pașca. Dificultate maximă de preluări, vreo patru ”ași” și un total de zece puncte consecutive. Apoi Breban în centru și surorile Fâca au rezolvat cu calm mingile care au asigurat un vehement 25-10 după 21 de minute.

Setul secund a atras atenția prin breșele găsite de Andreea Maxim și Roxana Nistor dar și apărarea atentă care a dus la un ecart de 10 puncte în favoarea echipei orădene. A mai reținut atenția și prin cele două greșeli ale simpaticului antrenor sârb Milos Zivanovici care a cerut de două ori time-out după fluierul arbitrului ceea ce i-a atras la prima abatere un ”galben” iar la cel de-al doilea cartonașul roșu și implicit punct pentru orădence care au închis setul pe serviciul bun al Giuliei Blaj, cu 25-11, în 24 de minute.

În setul 3, care avea să fie și ultimul, Mariana Szabo Alexi a trimis în teren ”tânăra legiune”: Bosuioc, Blaj, Pura, Lăscuț, Ioniță plus Roxana Nistor și cele două jucătoare de pe ”libero”. Mașinăria orădeană a continuat la aceeași parametri iar setul a fost închis cu 25-10 după 18 minute.

CSU Oradea încheie turul pe locul secund după patru victorii la același scor: 3-0 cu Provolei Arad, CSM Sighet, CSM Timișoara (d) și acum cu Medicina Tg. Mureș dar și cu un eșec: 0-3 cu rivala Poli Timișoara.  

CSU Oradea – Medicina Tg. Mureș 3-0 (-10,-11, -10) – 63 de minute

CSU Oradea: Alexandra Breban , Andreea Maxim, Roxana Nistor Popovici, Anca Pașca, Maria Fâca Radu, Iuliana Fâca (cpt); Libero: Alexandra Bicfalvi, Ioana Sanislav – Roxana Haidu, Cătălina Bosuioc, Giula Blaj, Mădălina Pura, Nicole Lăscuț, Andreea Ioniță. Antrenor: Mariana Szabo Alex, manager: Paul Szabo Alexi.

Medicina Tg. Mureș: Lea Szasz, Alezandra Bolodean (cpt), Andreea Cotor, Alexandra Șumandea, Maria Codreanu, Denisa Ielciu; Libero: Allegra Dan.  Antrenor: Milos Zivanovici. – Clara Cătănescu, Daria Ielciu, Dariana Ghimbășan.

Arbitri: A1 – Mihai Soroceanu (Cluj); A2 – Darius Cristea (Cluj)

Scorrer: Mirela Vaida.

Din aceeași categorie