Ultima conferință înaitea plecării spre EURO 2022 la minifotbal

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Vineri, 3 iunie, reprezentativa de minifotbal a României va pleca spre Kosice, Slovacia, pentru EURO 2022. De la începutul acestei săptămâni naționala e cantonată la Oradea, la City Hotel susținând antrenamentele la Baza Tineretului și Baza AEK. Aseară naționala a dispus de AEK Oradea cu 5-1 în ultimul meci de verificare.

La ultima conferință de presă înaintea plecării au fost prezenți președintele Ioan Onicaș, selecționerul Virgil Bejenaru, Mircea Popa, căpitanul echipei naționale și Marius Balogh, reprezentatul campioanei AEK Oradea și totodată cel mai tânăr component al lotului la 22 de ani.

”EURO 2020 ne aduce aminte de faptul că suntem țara cu șase titluri continentale între 2010 și 2015. Vrem să mai adăugăm o steluță pe tricourile echipei naționale. Această performanță va fi greu de obținut de o altă țară. Nu știu la ce să ne așteptăm de la EURO. Pandemia ne-a afectat foarte tare astfel că nu cunoaștem potențialul nostru. Nu e timp de lamentări așa cum n-a fost timp nici de o selecție largă. Este o premieră faptul că acest EURO are loc înaintea fazelor finale de la noi, respectiv Supercupa României și mai ales Turneul Final al Campionatului Național”, a precizat președintele Ioan Onicaș Cu siguranță minifotbalul este cel mai practicat sport în România dar abia acum, de puțin timp, a fost recunoscut și de Ministerul Sportului. ”Le-am spus băieților că este o mare oportunitate să obțină un rezultat excelent la Kosice ca să ne înscriem și noi la o premiere din partea ministerului. Însă Legea nu prea e de partea noastră. În sensul că legea vorbește despre premierea echipelor și sportivilor, vorbește despre limita maximă dar nu zice nimic de limita minimă în care poți fi premiat. Dar avem o șansă. Pe de altă parte această federație a reușit să cucerească titluri importante, a reușit să organizeze competiții, să ofere premii și totul din mediul privat. De aceea vreau să le mulțumesc sponsorilor federației și ai echipei naționale. Suntem aici și datorită lor”, a punctat președintele FRM.

Selecționerul Virgil Bejenaru este un personaj pe cât de apropiat de jucători, pe atât de respectat și ascultat de către aceștia. A reușit să creeze o atmosferă bună în cadrul lotului. ”La Oradea m-am simțit mereu foarte bine  pentru că aici am obținut rezultatele cele mai importante cu echipa de club. Am legat ședințele de pregătire practice cu cele teoretice și cu ședințele video. Primul obiectiv este să trecem de grupe și să accedem în meciurile decisive, respectiv optimi iar de acolo spre locul 1. Legat de selecție am văzut multe discuții în jurul acestui subiect. Mi-am format lotul pe jucători valoroși cu experiență internațională. Ultima reprezentație, cea din jocul cu campioana AEK Oradea (n.r scor 5-1) a fost o reușită pot să spun. Nu mă referm la scor ci la prestația per ansamblu. De aceea țin să-i mulțumesc managerului de la AEK, Spiros Baltsavias pentru faptul că a jucat ceea ce i-am cerut, apropiat de ceea ce ne va aștepta la Kosice”, a spus Virgil Bejenaru.

Căpitanul Mircea Popa s-a referit la cantonamentul echipei susținând că ”Acest cantonament a contribuit mult la unitatea echipei. Întregul grup își dorește locul 1, respectiv titlul continental, dar n-o să ne fie ușor”, a spus ”Ciucă”.

Vizibil emoționat jucătorul lui AEK Oradea și al Crișului Sântandrei în fotbalul clasic, Marius Balogh are mari așteptări de la acest EURO 2022: ”Mă bucur de modul în care m-au primit băieții la lot, eu fiind debutant. E clar că avem un grup unit. Sper să facem o figură frumoasă”, a spus orădeanul. De la AEK mai este în lot Andrei Ferik.

România va debuta la Campionatul European de la Kosice sâmbătă, de la ora 18:15 în compania Azerbaidjanului, jocul fiind transmis de  postul Pro Arena. Din grupă mai fac parte Albania și Spania.

Din aceeași categorie