În zorii zilei de 21 ianuarie 2005 o veste năucitoare cutremura sportul românesc. Baschetbalistul Antonio Alexe a avut un tragic accident de mașină. Avea doar 35 de ani. Conducea un autoturism, dinspre Ploiești spre Brașov, pe DN1. La kilometrul 120, în Sinaia, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a derapat, a intrat pe contrasens și a lovit frontal un autocamion. Impactul a fost nimicitor și a dus la decesul îndrăgitului sportiv care, cu numai câteva ore în urmă și-a condus echipa CSU Asesoft Ploiești în faza finală a FIBA Europe Cup, Conferința de Sud, pe care ploieștenii aveau să o și câștige. Trofeul i-a fost dedicat lui Toni care era și căpitanul echipei.
Valoarea lui Toni a fost recunoscută de forul continental iar Federația Europeană de Baschet avea să-l includă în “Hall of Fame”-ul bătrânului continent. Doar doi jucători români mai avuseseră această onoare: Ghiță Mureșan și “Titi” Popa, amândoi și datorită evoluțiilor de peste Atlantic. “Un aruncător din acţiune, care, odată ajuns la maturitate, îşi îmbunătăţise mult tehnica de aruncare. În zilele în care era în formă, devenea ucigător din spatele semicercului de trei puncte” – scrie pe plăcuța care definește cariera lui Toni. De altfel tridentul: Alexe – Mureșan – Popa, este cel mai valoros din istoria baschetului românesc fie și datorită a două rezultate de excepție: locul IV la Campionatul European de juniori din 1990 și locul V la Campionatul Mondial de tineret din 1991.
Născut la 21 decembrie 1969 la Constanța, Toni a început baschetul în orașul natal dar la 17 ani era deja legitimat la Dinamo Oradea, echipă cu care a luat bronzul național în 1992, evoluând cu orădenii în Cupa Korac. .Avea să joace în Ungaria la Szolnok, Sopron, Szombathely şi Székesfehérvár, fiind desemnat în trei rânduri MVP-ul campionatului maghiar. A revenit în România cucerind titlul național cu West Petrom Arad şi CSU Asesoft Ploieşti. A fost desemnat de șase ori cel mai bun baschetbalist al României iar forul continental îl consideră unul dintre primii zece fundași din istoria baschetului european.
Împreună cu Șerban Sere, Kósa Zoltán şi Mircea Matei, TONI a pus bazele CAO Oradea, contribuind la ceea ce este azi baschetu masculin orădean, după promovare echipa fiind preluată de CSM Oradea. Sezonul în care Asesoft a cucerit trofeul continental era ultimul la prahoveni, Toni Alexe afirmând că dorește să joace acasă, la Oradea. Sala în care Oradea a cucerit trei titluri naționale îi poartă numele.