Tavi Șovre a încheiat o carieră fabuloasă

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Partida din barajul de menținere/promovare în Liga 1: CS Mioveni – FC Hermannstadt 0-0, a fost ultimul meci oficiat de arbitrul asistent bihorean Octavian Șovre. La nivelul primei ligi românești Tavi și-a început cariera în Argeș, cu un meci FC Argeș – Astra Giurgiu și a încheiat-o tot în Argeș, cu barajul disputat sâmbătă, 29 mai, la Mioveni.

Primul meci arbitrat de Octavian Șovre s-a disputat în februarie 1992 între LPS Bihorul și Unirea Valea lui Mihai. ”Țin minte că unul dintre colegii mei a fost Gabor zis și ”Așchiuță”, fost jucător la Romtrans Oradea”, își amintește Tavi. Au urmat sute de meciuri la nivelurile inferioare dar apoi peste 700 de jocuri la nivel divizionar. Saltul spre pe listele FIFA și UEFA avenit normal.

10 ani a oficiat Octavian Șovre la meciuri din UEFA Champions League și Europa League

425 de meciuri a arbitrat în Liga 1

Patiseria Rustic Salonta

A oficiat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, inclusiv semifinala Brazilei lui Neymar.

De asemenea a oficiat la Campionatul Mondial al Cluburilor un meci în care a jucat echipa lui Răzvan Lucescu (Al Hilal) și mexicanii de la Monterrey dar și două semifinale retur de Europa League, amintita Chelsea vs Frankfurt și Manchester United – Celta Vigo.

În vara anului 2019, într-o perioadă de numai 10 zile, a oficiat: derby-ul pentru titlu: CFR Cluj – FCSB; returul semifinalei Europa League: Chelsea – Frankfurt (încheiat după prelungiri și lovituri de departajare; meciul decisiv pentru stabilirea campioanei în Arabia Saudită și returul barajului de menținere în Liga 1. ”A fost cea mai aglomerată perioadă din cariera mea. Totul s-a petrecut într-un interval de numai 10 zile”, a spus Tavi.

”Un prieten adevărat. Un arbitru asistent fantastic, dar mai ales un OM deosebit!!! Ne am bucurat și am suferit dar fără sa exagerez pot sa zic că am trăit momente incredibile în toți acești ani!!! Mulțumesc pentru tot, Tavi!
Felicitări pentru o carieră impresionantă!”
– a postat de pagina sa de facebook, Ovidiu Hațegan.

Octavian Șovre nu s-a întors acasă. Valoarea l-a recomandat pentru un nou meci, cel care va opune Legendele lui Andone cu echipa Legendelor lui Belodedici!

Bravo Tavi pentru tot ce ai făcut, felicitări pentru întreaga ta carieră. februarie 1992 – mai 2021. Excepțional.

Din aceeași categorie