Show ”Codo”: gol, două pase de gol și o bară! Lotus învinge echipa secundă a campioanei

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Returul Ligii 3 a început cu prologul primei etape, meci disputat la Baza Sportivă Sânmartin între Lotus Băile Felix și echipa secundă a campioanei CFR Cluj. Lotus a câștigat cu 3-0 după o prestație convingătoare.

Lotus s-a prezentat fără două absențe majore, fundașul central Cristi Oros, care a acuzat dureri de spate și fără omul de gol, vârful de atac Făgărășanu. În aceste condiții Gheorghe Ghiț a fost nevoit să improvizeze cu Tutuță mijlocaș stâng, Codoban vârf și Ionuț Ban în spatele acestuia. Absența lui Oros a dus la apariția lui Alex Pintea în zona defensivă centrală. Prima oportunitate a apărut în minutul 21 la șutul lui Codoban urmat, câteva secunde mai târziu de șutul lui Ionuț Ban respins cu greu de Pânzariu. La cornerul care a urmat Codoban a relua excelent din vole pe mingea respinsă, în dreapta portarului deschizând scorul (1-0). În minutul 31 Codoban șutează din fața lui Ciobotariu însă Pânzariu a respins. În minutul 40 feroviarii au avut o ocazie imensă. Stănilă a trecut de fundașii centrali orădeni, l-a driblat pe Beke (cel care a închis unghiul) și a trimis spre poarta goală însă Tamas Paublusztig a apărut providențial și a salvat din alunecare.  

Repriza a doua a debutat cu o ocazie mare a gazdelor după un clasic un-doi între Pop și Codoban dar șutul primului nu este cadrat. La faza imediat următoare un atac cu ”om în plus” al Lotusului, Codoban îl găsește perfect pe Vlad Costea care înscrie plasat, în stânga lui Pânzariu (2-0). O lovitură de colț executată de Arsene, a fost reluată, cu capul de Alex Pintea, execuție cu pământul, pe lângă poartă. Minutul 63 a adus golul 3 al gazdelor. Codoban redubleză o pasă pentru Cătălin Tutuță care a trimis superb, peste portar sub bară de la peste 25 de metri (3-0). La un minut distanță, Codoban șutează superb, mingea lovește transversala. Au urmat alte ocazii ale bihorenilor. Pânzariu scoate de lângă bară la o lovitură liberă iar Costea reia cu capul peste poartă. La poarta cealaltă Beke a avut de lucru la șutul lui Pleșa pe care l-a respins în lateral. În prelungiri Pleșa a prins o torpilă de la vreo 20 de metri însă Beke a răspuns cu parada meciului și a scos efectiv din vinclu!

Victorie fără dubii obținută de echipa lui Gheorghe Ghiț care etapa viitoare se va deplasa la Dej, pentru jocul cu Someșul.

CASETA TEHNICĂ

LOTUS Băile Felix – CFR 2 Cluj 3-0 (1-0)

Au marcat: Codoban 22, Vlad Costea 50, Tutuță 63

LOTUS: Beke – Fl Pop, Pintea, Paublusztig, Arsene – Costea (79 Noah Farcaș), Mădălin Popa, Adrian Popa, Cătălin Tutuță – Ionuț Ban (85 Habakuk) – Codoban (85 Leite). Antrenor: Gheorghe Ghiț.

CFR 2: Pânzariu – Fărcășan, Hilchiș, Ciobotariu, Ilie – Haiduc (62 Pleșa), Lucaci, Tudor Luca, Silaghi – Stănilă (83 Man), Andronic (62 Sucitu). Antrenor: Alin Minteuan.  

Arbitri: Răzvan Lădar – Ioan Cozorici (Zalău), Flavius Seiche (Sînmihaiu Almașului). Observatori: Cristian China (Baia Mare) și Emil Arsa (Arad).

Din aceeași categorie