Orădeanul George Zima, nou antrenor al SCM Zalău: ”Încercăm! Avem un lot capabil să promoveze”

Gazon sintetic

La numai 32 de ani George Zima este un antrenor cu experiență. Vineri a încheiat pe locul 6 campionatul din Liga 3, Seria 10, cu Sportul Șimleu Silvaniei. La puțin timp a acceptat propunerea rivalei din județ, SCM Zalău de a o antrena în aventura reprezentată de barajul de promovare în Liga 2. Cum a fost posibilă această trecere? Cele două tabere sălăjene s-au înțeles. SCM Zalău a rămas fără antrenor după plecarea lui Marius Pașca. Postul a fost ocupat, interimar, de fostul campion cu CFR Cluj, Vasile Jula. După meciul direct dintre Sportul Șimleu și SCM Zalău, câștigat de șimleuani cu 1-0, prin golul lui Mansour, au început discuțiile privind posibila trecere a lui la SCM Zalău.

ÎNȚELEGERE, ÎN CIUDA RIVALITĂȚII!

SCM Zalău și Sportul Șimleu sunt rivale, ca oricare două echipe care-și doresc supremația locală. Greu de anticipat că un antrenor poate pleca de la o echipă la cealaltă pentru o ajuta să-și atingă obiectivul. Ei bine, acest lucru a fost posibil în Sălaj. ”Discuțiile au început după meciul direct. A existat, în cele din urmă, un nivel de colaborare și înțelegere. Am spus atunci că putem vorbi după ce închei sezonul cu Sportul Șimleu și dacă am să pot aduce un plus, vedem cum decurg lucrurile și decid mai departe”, a relatat George Zima pentru bihorpenet.ro.

Sportul Simleu, echipa patronata de Ioan Gurzau și antrenata de Geoge Zima

PÂNĂ LA URMĂ A EXISTAT ÎNȚELEGERE

Chiar dacă îl doreau pe George Zima, zălăuanii depindeau și de un răspuns al președintelui de la Șimleu, Ioan Gurzău. Până la urmă ”sufletul” echipei din Șimleu s-a lăsat înduplecat. ”Inițial domnul Gurzău nu și-a dat acordul. Am muncit împreună, doi ani la Șimleu. Ne-am atins obiectivele. Cu siguranță n-a dorit să mă piardă dar s-a gândit și la viitorul meu și în cele din urmă a acceptat. O să vedem până la finele lunii ce o să se întâmple”, a precizat George Zima. Înțelegerea dintre cele două părți spune că George Zima se va întoarce la Șimleu Silvaniei dacă nu promovează cu SCM Zalău.

GEORGE CUNOAȘTE BINE NOUA ECHIPĂ

Tehnicianul orădean cunoaște bine echipa din Zalău. ”Am jucat împotriva celor de la SCM Zalău de trei ori în acest sezon. De două ori în campionat și o dată în Cupa României. Îi cunosc bine pe mulți dintre jucători. Cu unii am lucrat la nivelul Ligii a 2-a sau a 3-a. Ce am găsit la Zalău? Receptivitate. Sunt jucători buni iar fizic stau bine. Din punctul meu e vedere trebuie lucrat pe plan psihologic. Mă bucur că sunt receptivi, că doresc performanță, că sunt concentrați pe ceea ce trebuie să facem. Am discutat cu ei și sunt mulțumit de cum se pregătesc și că antrenamentele decurg așa cum am anticipat. Este un lot foarte bun, capabil să promoveze dar nu ne va fi ușor”, a încheiat George Zima.

George Zima țintește promovarea cu SCM Zalău

În meciurile directe din ultimul sezon, Sportul Șimleu a pierdut, în tur la Zalău cu 2-4, a câștigat în retur cu 1-0. În Cupa României partida s-a încheiat la egalitate: 1-1 dar Șimleu a avut câștig de cauză la loviturile de departajare (7-6).

SCM Zalău va întâlni în semifinala de baraj pe CSO Cugir. Prima manșă se va disputa sâmbătă, 8 mai, la Zalău iar returul pe 15 mai, la Cugir. Dacă se va califica în finala de promovare, SCM Zalău va întâlni, în dublă manșă (22-29 mai, învingătoarea dintre Minaur Baia Mare și Unirea Dej.

sursa foto: facebook.com/zima george

Din aceeași categorie