Opt semifinale în play-off pentru EURO

Toate cele opt semifinale din play-off-ul pentru EURO 2021 se vor disputa azi, joi, 8 octombrie. Cu excepția meciului de la Tbilisi dintre Georgia și Belarus, programat de la ora 19:00, toate celelalte șapte jocuri vor începe la ora 21:45. Învingătoarele semifinalelor din cele patru grupe vor disputa pe 12 noiembrie finalele grupelor în urma cărora vor fi cunoscute ultimele patru echipe ce vor evolua la EURO 2021.

Play off

GRUPA A

BULGARIA – UNGARIA

Bulgarii n-au mai fost din 2004 la un turneu final. Ca și pentru români, bulgarii au avut șansă cu Liga Națiunilor pentru că în calificările pentru EURO n-au câștigat decât un meci. De altfel aceea a fost singura victorie din ultimele 16 jocuri! De partea cealaltă Ungaria a fost în optimi la ultimul EURO dar ultimele rezultate sunt ”subțirele” cu șase eșecuri în ultimele opt jocuri. Cu toate acestea succesul cu Turcia pare să o dea pe Ungaria favorită.

ISLANDA – ROMÂNIA

Islanda e marea revelație, din ultimii ani, în fotbalul mondial. La ultimul EURO a ajuns în sferturi după ce a eliminat Anglia. Islandezii se simt bine acasă. Au câștigat patru dintre cele cinci meciuri jucate acasă în preliminarii. România a fost la patru din ultimele șase EURO însă avem o problemă cu jocurile de baraj. Am pierdut ultimele două baraje jucate cu Slovenia și Grecia pentru mondiale.

Grupa B

BOSNIA – IRLANDA DE NORD

Bosnia are și ea două baraje ratate, consecutiv însă e puternică acasă, are jucători de calitate. Normal Bosnia va trebui să se ridice la ambiția și determinarea nord-irlandezilor, caracteristici ce compensează valoarea. Băieții lui Ian Baraclough au încasat 12 goluri în ultimele patru deplasări dar caută să meargă la al doilea EURO la rând.

SLOVACIA – IRLANDA

Irlanda este echipa cu cele mai multe baraje jucate în Europa! S-a calificat de două ori. Poate o făcea și a treia oară dacă nu era mâna lui Henry… Slovacia are o singură victorie în preliminarii, cu azerii și a marcat greu de tot în ultima perioadă. Irlandezii par să plece cu prima șansă dar e de așteptat replica echipei lui Pavel Hapal care e conștientă că o calificare în finală se joacă pe teren nu pe statistici.

Grupa C

NORVEGIA – SERBIA

Norvegia a pierdut patru baraje din patru! Dar cu sârbii e loc pentru că forma norvegienilor e bună, cu numai trei înfrângeri în ultimele 22 de jocuri. Ultimul meci a fost o demonstrație de forță a lui Erling Haaland: 5-1 în Irlanda de Nord. Serbia are și ea omul său de gol, pe Aleksandar Mitrovici, Un meci între cei doi…

SCOȚIA – ISRAEL

De 24 de ani n-a mai fost Scoția la un EURO. Adică din 96. Între timp a pierdut și două baraje. Cele două echipe se cunosc perfect fiind în aceeași grupă în cele două ediții de Liga Națiunilor. Și-au împărțit victoriile și au o remiză, la Glasgoww. Un meci de totul e posibil arbitrat de Ovidiu Hațeganu cu orădeanul Tavi Șovre la una dintre linii.

Grupa D

GEORGIA – BELARUS

O șansă uriașă acordată de UEFA. Georgia și Belarus n-au fost nici pe-aproape pe un EURO de la dobândirea independenței. Georgia pare echipa mai bună iar la Tbilisi n-au marcat nici Irlanda nici Danemarca. De partea cealaltă Belarus nu poate fi considerată victimă sigură iar EURO e la numai două meciuri.

MACEDONIA – KOSOVO

Macedonia a terminat pe trei în preliminarii, peste Slovenia și Israel! Kosovo a ajuns aici grație prestației din Liga Națiunilor când a încheiat neînvinsă. Ambele țări ex-iugoslave își vor juca șansa de a fi la primul lor EURO!

sursa foto: digisport.ro

Din aceeași categorie