1977. E anul în care s-au născut jucătorii unei generații de excepție, poate cea mai bună pe care FC Bihor a avut-o vreodată. Pe 4 octombrie se naște Zeno Bundea jr, fiul unui cunoscut jucător orădean. Nu mergea la școală când a încălțat ghetele de fotbal. Parcă erau vrăjite. Regretatul Alexandru Muta a realizat că puștiul din fața lui e din alt aluat. L-a trimis în vestiarul întunecat (dar plin de amintiri) de sub tribuna doi a stadionului FC Bihor. Cu sacoșele mai mari ca ei, acolo se dezechipau puștii Erik Lincar, Cristian Lupuț, Cosmin Bărcăuan, Virgil Bocșan, Darius Pantea și compania. Aveau să ajungă în prima ligă, unii să ia trofee sau să joace în echipa națională.
În 1993, la 16 ani, debuta la FC Bihor, în Liga 2. N-a avut nevoie decât de niște colegi de valoare, caractere, care i-au recunoscut calitățile din prima și l-au pus în evidență. Driblingurile sale subtile, capacitatea de efort și vocabularul din fața porții l-au propulsat la una dintre cele mai iubite echipe ale acelor vremuri, Rapid București.
În 1999, cu ”sfiosul” Zeno în echipă, alături de Lupu, Rednic, Sabău, Ganea, Ienci, Lobonț, Mutică, Nanu, Raț, Dulca, Șumudică, Bolohan etc, cu Mircea Lucescu antrenor, Rapid câștiga al doilea titlu din istorie. A fost momentul care a declanșat nebunia în Giulești.

Campionat, Cupă, și transfer la Kickers Offenbach unde joacă iar la un meci îl are adversar direct pe un anume Jurgen Klopp. Revine la Rapid după care un sezon la Mannheim, apoi, după o escală la Bacău, vine Zenit Sankt Petersburg și transferul la o altă mare iubire a românilor, Universitatea Craiova. Acolo joacă (în 2003) și în echipa națională, într-un meci cu Bosnia. Trece pe la FC Național pentru a bifa 37 de meciuri în Israel, la Maccabi Netanya. Ajunge la ”șepcile roșii” pentru ca, în fine, în 2010 să se întoarcă acasă, la FC Bihor. Dar nimeni nu-i profet în țara lui. Așa că e cedat la Luceafărul. Vine partida directă FC Bihor – Luceafărul. La 2-0 pentru Bihoru, intră Bundea care face… 2-2! Dar sunt multe astfel de jocuri în cariera lui Zeno care a adunat 234 de meciuri numai în Liga 1, fără a mai adăuga Germania sau Israelul sau meciurile de Liga 2.

Mai joacă pe ”lângă casă” la FC Hidișelu de Sus sau Universitatea Oradea. Ajunge pe banca lui Slovan Valea Cerului dar miza profesorului Zeno Bundea este clubul pe care l-a fondat în 2017: Zenit Oradea. La 44 de ani, își etalează calitățile în continuare, dar la câte o miuță, alături de prietenii dragi Alin Gherman, Cristi Lupuț, Marius Popa, Adi Anca (cu ultimii trei a fost rival pe teren), Bogdan Iambor, Erik Lincar…
La mulți ani, Zeno! Acolo unde vor alții să ajungă tu te-ai întors de 20 de ani…