Lotus Băile Felix: reunire, lot, program, obiective

Lotus Băile Felix a demarat pregătirile pentru sezonul de primăvară. Ocupanta locului 4 în clasamentul Ligii 3 (Seria 10) echipa bihoreană va miza, conform declarației antrenorului principal Gheorghe Ghiț, pe un mix între experiență și tinerețe. Lotus se va pregăti pe plan local, la propria bază iar cantonamentul va avea loc la Băile Felix.

PREGĂTIRI: – acestea se vor desfășura la baza proprie de la Stadionul Comunal din Sânmartin. Prima săptămână este rezervată reacomodării la efort.

CANTONAMENT: – Perioada de pregătire centralizată se va desfășura, începând cu luni, 31 ianuarie, la un stabiliment din Băile Felix

JOCURI DE PREGĂTIRE și VERIFICARE: Vor fi cinci astfel de jocuri. Gheorghe Ghiț a ales un ciclu de pregătire săptămânal, ce se va încheia cu câte un astfel de joc. Primul adversar va fi: Viitorul Vetiș (L4 – Satu Mare). Celelalte adversare sunt: Foresta Tileagd (Liga 4 Bihor), Șoimii Lipova (L3) și Sportul Șimleu (L3). Al cincilea adversar, nedesemnat încă, va fi o echipă din Liga 3,

JUNIORII ȘI DUBLA LEGITIMARE: Lotus Băile Felix a semnat un parteneriat cu LPS Bihorul privitor la juniorii care evoluează în Campionatul Național la LPS dar care pot juca în Liga 3 la Lotus Băile Felix.

OBIECTIVE: Două obiective clare au cei de la Lotus. Primul, este un loc în play-off (locul 4, asigură prezența în play off). ”Matematic mai avem nevoie de 4 puncte pentru acest obiectiv dar avem trei etape grele. Cred că este realizabil pentru că sunt convins că și adversarele directe la acest obiectiv vor mai pierde puncte”, a spus antrenorul Gheorghe Ghiț. Al doilea obiectiv este legat de prezența în echipă a cât mai multor juniori.

JOCURILE DE ACASĂ SE VOR DISPUTA VINERI?: Președintele clubului Alex Krenek a anunțat că a demarat demersurile necesare pentru a modifica ziua în care  Lotus Băile Felix își va disputa partidele de pe teren propriu. ”Dorim să modificăm această zi și să evoluăm, acasă, vinerea și nu sâmbăta, ca până acum. Echipele de juniori ale LPS evoluează, în campionat tot sâmbăta. Dacă noi jucăm în Liga 3 vineri, juniorii care nu au evoluat la noi în etapa de vineri, de pe teren propriu, pot juca sâmbătă la echipele de juniori, altfel jocurile s-ar suprapune”, a spus Alex Krenek.

PLECĂRI: La finele anului trecut, Lotus a încetat, de comun acord, colaborarea cu patru jucători, trei dintre ei cu minute importante în echipă. Este vorba despre doi mijlocași: Adrian Popa și Cătălin Tutuță, de ”vârful” Andrei Făgărășanu și de portarul Balazs Dombradi. A fost împrumutat și mijlocașul defensiv Eric Tiponuț liderului din L4, Foresta Tileagd. Atât Vlad Costea (dorit în testări la FC Botoșani) cât și Eduard Beke (urmărit de CS Mioveni) se pregătesc cu echipa.

VENIRI: Deocamdată, cu excepția juniorilor, nu există sosiri la echipă. Conducerea clubului afirmă că vor mai veni doi jucători, un mijlocaș și un atacant.

SITUAȚIA ÎN CLASAMENT: Din sezonul regulat au mai rămas de disputat trei etape. Se cunosc două dintre echipele ce vor juca în play off, CA Oradea (35 de puncte) și Minaur (33). În acest moment celelalte două locuri de play off sunt ocupate de Someșul Dej (29) și Lotus (27) în vreme ce în ”horă” se mai află SCM Zalău (22), sălăjenii fiind pe locul 5 și speră la acel loc 4, încă abordabil. Avantajul lui Lotus este că depinde doar de ea însă programul este foarte dificil în ultimele trei etape, când va juca pe 11 martie, acasă cu Minaur Baia Mare, pe 18 martie, tot acasă cu CSM Satu Mare iar în ultima etapă din sezonul regulat, pe 26 martie pe terenul lui CA Oradea.

LOTUL DE JUCĂTORI

Portari: Eduard Beke, Roland Csapo (junior)

Fundași: Florin Pop, Alex Pintea, Tamas Paublusztig, Salif Nogo, Cristian Oros, Marian Arsene, Patric Andraș;

Mijlocași: Mădălin Popa, Patrik Blăgea, Noah Farcaș, Cyrus Habakuk, Ionuț Ban;

Atacanți: Vlad Costea, Claudiu Codoban,

Lista comună (provizorie) a juniorilor în parteneriat cu LPS Bihorul: Bogdan Creț, Denis Sala, Luca Trifa, Lucian Mănoiu, Sergiu Matiu. Sebastian Cucu, David Mailinger, Laurențiu Cristea, Ghitea, Panc și Bala. ”În această perioadă lotul de juniori va fi definitivat. Ar putea să mai apară un portar”, a spus Gheorghe Ghiț. Jucătorii sunt născuți în 2004 și 2005 iar doi dintre ei în 2006.

CONDUCEREA TEHNICĂ: Gheorghe Ghiț (antrenor principal); Petre Ardelean (antrenor secund); Nicolae Petre (antrenor de portari); Cosmin Bodea (director tehnic); Ciprian Fiter (preparator fizic), Desideriu Szilagyi (kinetoterapeut)

CONDUCEREA ADMINISTRATIVĂ: Alex Krenek (președinte); Ovidiu Popa (director sportiv).

Din aceeași categorie