Lotus Băile Felix câștigă în Maramureș și este noul lider!

Lotus Băile Felix a trecut și de valul 6! Echipa antrenată de Gheorghe Ghiț s-a impus la Recea, în derbyul primelor două clasate din Liga 3, Seria 10, reușind să învingă, cu scorul de 3-1 pe Minaur Baia Mare! Dacă etapa trecută bihorenii provocau primul eșec echipei din Șimleu Silvaniei, acum au produs prima înfrângere marii favorite, Minaur Baia Mare.

Partida dintre Minaur și Lotus s-a disputat la Recea în condițiile unui stadion cu 50% capacitate exclusiv pentru spectatorii vaccinați împotriva Covid 19. N-a fost un start de joc prea fast pentru bihoreni care s-au văzut conduși din minutul 7. În urma unei faze încâlcite în careul Lotusului, minge a ajuns, dintr-un carambol, la Donca iar acesta a marcat cu un șut sec din 6 metri (1-0). Oaspeții au reușit să egaleze în urma unui penalty obținut la o ”indirectă” în urma unui henț al unui fundaș al gazdelor la centrarea lui Arsene. Lovitura a fost transformată de Claudiu Codoban (1-1).  Fostul jucător din prima ligă a marcat apoi golul meciului. O centrare din banda dreaptă a lui Adi Popa fost reluată imparabil de Codoban direct în vinclul porții lui Gudea (1-2). Cireașa de pe tort a fost pusă cu un sfert de oră înainte de final când, la un corner Blăgea (intrat pe parcurs, în locul lui Vlad Costea, accidentat) a centrat iar Mădălin Popa a pus mingea cu capul în colțul porții lui Gudea (1-3).

Lotus a început campionatul cu stângul, eșec pe terenul echipei secunde a campioanei CFR Cluj. Apoi au venit victoriile iar victoriile aduc victorii: 4-1 cu Someșul Dej, 2-0 la Luceafărul, 4-1 cu Șomcuta Mare, 3-0 la Zalău, 3-0 cu Șimleu iar acum 3-1, în deplasare, cu Minaur. Codoban are șase goluri marcate iar Făgărășanu este al doilea marcator, cu cinci reușite.

*Lotus urcă pe primul loc al clasamentului, cu 18 puncte, secundată de Minaur, cu 16.

CASETA TEHNICĂ

Minaur Baia Mare – Lotus Băile Felix 1-3 (1-2)

Au marcat: Donca 7/Codoban 15, 25, Mădălin Popa 74

MINAUR: Gudea – Oiță, Urs (46 Micaș), Jucan, Simion – Donca (66 Romario Rus), Matei, Chinde (46 Teut), Bura (40 Paul Nistror)– Ciocan, Batchabi (46 Ciprian Stanciu). Antrenor: Ciprian Danciu.

LOTUS: Beke – Florin Pop, Oros, Paublustig, Arsene (85 Lupșe)– Costea (62 Blăgea), Mădălin Popa, Adi Popa (85 Tutuță), Ionuț Ban – Făgărășanu. Antrenor: Gheorghe Ghiț.

Cartonașe galbene: Bura 14, Simion 26, Gudea 55, Oiță 60, Jucan 90 / Lupșe 90+4

Arbitri: Szabolcs Kovacs – Zsolt Kopriva (ambii din Carei), Alexandru Turian (Zalău). Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca), Vasile Rad (Arad) 

sursa foto reprezentativ: https://www.emaramures.ro/

Din aceeași categorie