Liga I s-ar putea relua fără Dinamo din cauza COVID 19!

Work Clean

LPF a anunaț azi că Liga I s-ar putea relua fără Dinamo București! Motivația? Magazionerul a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Urmează ancheta epidemiologică iar în funcție de rezultatul acesteia se vor lua și deciziile aferente. Pe lângă dificultățile financiare Dinamo este lovită și de pandemie. Meciul Dinamo – Chindia este programat sâmbătă, de la ora 20:00 dar șansele să se dispute au devenit infime.

COMUNICAT LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL: Liga Profesionistă de Fotbal va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății și până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfășurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 București.

Iustin Ștefan secretar general LPF, declarație oferită pentru Digi Sport:: ”Vom vedea când se termină ancheta epidemiologică pentru a decide dacă partida Dinamo – Chindia se poate disputa sau nu. Trebuie analizată varianta reprogramării. Dacă ancheta nu se termină până sâmbătă dimineață, este clar că meciul va trebui programat la o dată ulterioară. Dacă se stabilește mai devreme că jucătorii au avut contact cu persoana respectivă, aceștia intră în izolare și partida nu se mai poate disputa. Deci avem trei situații: se termină ancheta și nu e nicio problemă, nu se finalizează ancheta în timp util sau se finalizează ancheta și există jucători care au avut contact cu persoana respectivă. În a treia situație, Dinamo nu mai poate disputa jocul. În această situație, jucătorii ar intra în izolare timp de 14 zile, cum prevede legislația României. În cel mai rău caz vom analiza situația, pentru că avem niște alternative în acest moment”.

Cel mai probabil meciul Dinamo – Chindia va fi amânat, pentru că este greu de crezut că ancheta epidemiologică se va încheia într-un timp atât de scurt, adică până în dimineața zilei de sâmbătă, 13 iunie. Dacă jucătorii intră în carantină evident că vor fi amânate și celelalte jocuri de campionat dar și semifinala cu FCSB din Cupa României.

SC Rozsdas Service SRL

sursa foto: digisport.ro

Din aceeași categorie