Goluri, ocazii și spectacol în meciul de cupă: Foresta Tileagd – Luceafărul Oradea

Trimite CRED prin SMS la 8844

Foresta Tileagd a obținut o calificare spectaculoasă și chiar istorică în turul 2 al Cupei României după ce a trecut de ”divizionara” Luceafărul Oradea cu scorul de 2-1. Golul victoriei a fost marcat de Nino Ban, în minutul 85, după ce la pauză a fost egal în urma reușitelor lui Lăsconi (min 2) pentru Luceafărul respectiv Claudiu Popa (35) pentru Foresta.

Luceafărul a început excelent și a deschis scorul, în minutul 2, când Lăsconi a prins un vole de excepție, din 20 de metri, aproape de vinclul porții lui Gabi Luca (0-1).

Gazdele au acuzat, pe moment șocul după care au dat drumul la un forcing total. În minutul 12 Cheregi a trimis în bară iar apoi un fundaș al oaspeților a scos de pe linia porții. La trei minute distanță mingea îi sare lui Marco Mudura care pasează în careu direct la Claudiu Popa însă șutul acestuia, executat rapid, e departe de spațiul porții goale. Minutul 22 aduce un carambol la trei metri de poarta Luceafărului. Patru jucători ai Forestei șutează în blocajul imediat al defensivei orădene. Peste două minute Claudiu Popa centrează însă reluarea cu capul a lui Cheregi trimite balonul peste transversală. Luceferii se văd în atac în minutul 27 când Prejmerean trimite o pasă magistrală iar Goilean, scapă în dreapta dar nu-l poate învinge pe Gabi Luca. Jocul s-a mutat apoi iarăși la poarta lui Mudura care a reținut la șutul lui Laviniu Dărăban. Munca ofensivă depusă de Tileagd e răsplătită în minutul 35 când Claudiu Popa reușește să înscrie din cădere de la șapte metri (1-1). Puteau chiar prelua conducerea cei de la Foresta când Dărăban a interceptat o minge, a driblat doi adversari dar a șutat peste din careu. Imediat Mudura a scos șutul cu exteriorul, pe ”scurt”, expediat de Claudiu Popa. Ultima ocazie a primei reprize este uriașă.. La o minge centrată îm gura porții Laviniu Dărăban șutează din patru metri dar Mudura reacționează senzațional iar la pauză era egal: 1-1.

La cinci minute după reluare Nino Ban pătrunde pe dreapta, intră în careu și încearcă o scăriță care întâlnește transversala iar la un minut distanță căpitanul Forestei, Doruțu Cheregi, în duel cu Denis Laza, încearcă un șut cu efect care trece peste. Minutul 56 aduce un corner executat de Gentile, pe poartă însă Laza scoate cu capul aproape de vinclu. A venit apoi rândul Luceafărului să aibă o ocazie uriașă la slalomul lui Goilean încheiat cu un șut în bara din stânga lui Luca. Cu un sfert de oră înainte de final, Jurcuț a scăpat de marcaj dar mingea, lovită ”de sub el”, e scoasă cu piciorul de Gabi Luca. După numai un minut Nino Ban a reluat cu capul peste transversală.

Meciul se îndrepta spre prelungiri însă o minge a ajuns la 20 de metri la Nino Ban, central. Acesta și-a căutat poziția de șut, a ajuns în lateral dreapta și a găsit un trasor, în diagonală, direct în vinclul lui Marco Mudura. 2-1 pentru Foresta, gol al calificării în turul 2 al Cupei României, probabil cea mai importantă realizare a Forestei din ultimii 15 ani.

Foresta așteaptă nunele adversarei din turul II. Se va juca tot la Tileagd, pe 11 august.

CASETA TEHNICĂ

FORESTA TILEAGD – LUCEAFĂRUL ORADEA 2-1 (1-1)

Au marcat: Cl. Popa 35, Nino Ban 85/Lăsconi 2

Foresta: Luca – Fitero, Karacsony, Marc, Ungur (80 Naghi) – Gentile Copil, Filip (80 Bogdan Iova), Claudiu Popa (80 Ionu’ Ban), Dărăban – Nino Ban (90 Adi Popa), Doruțu Cheregi. Antrenor: Ovidiu Morna; manager: Sebi Popa; Rezerve: Ruska – Ad. Popa, B. Iova, Sebi Popa, Ionuț Ban, Naghi, Suilviu Ciocan.

Luceafărul: Mudura – Ștef, Laza, Abagiu (26 Borma), Ardelean – Drăgan, Prejmerean (87 Blaga) – Goilean, Jurcuț, Lăsconi – Vitalis. Antrenori: Dorin Mudura și Ioan Papp Deac. Rezerve: Nergheș – Borma, Coțolan, Toderici, Țîrț, Răzvan Blaga

Arbitri: Victor Hurducaș (Cluj) – Ovidiu Timar și Marius Matica (ambii din Oradea). Observator: Leontin Moga (Zalău).

Din aceeași categorie