FOTO: Ștei, pământ al sportului!

Trimite CRED prin SMS la 8844

Īn ultimii trei ani Consiliul Local și Primăria orașului Ștei au finalizat și au pus la dispoziția copiilor și locuitorilor orașului nostru nu mai puțin de cinci terenuri de sport cu suprafețe multifuncționale. Conform postării primarului Iulian Balaj, pe propria pagină de facebook, terenurile au fost construite în mai multe zone ale orașului din Poarta Apusenilor. Edilul, fost jucător de fotbal de primă ligă, a postat și fotografii, numerotate, pentru a susține, prin imagini, că Șteiul a fost este și cu siguranță, va fi, un pământ al sportului. Terenuri de minifotbal, pistă de atletism, sector de sărituri, terenuri de tenis, volei, fotbal-tenis, baschet, badminton sau fotbal în cușcă. Dar să le luăm pe rând.

Baza sportivă din cartierul Petrileni este situată în parcul central din cartier. FOTO 1

La rândul său parcul a fost reabilitat de curând cu trotuare și mobilat cu material dendrologic și bănci. La teren este permis accesul gratuit pentru toți locuitorii, Parcul beneficiază de locuri de joacă pentru copii (FOTO 2), o filigorie și aparate pentru gimnastică în aer liber.

O altă bază este deja funcțională la Școala gimnazială “Miron Pompiliu. Este are o bază sportivă modernă, recent finalizată. Noul edificiu sportiv dispune de terenuri sintetice multifuncționale pentru minifotbal, tenis, volei, baschet, pistă de alergare și groapă cu nisip pentru sărituri.

În incinta bazei sportive există și o tribună pentru aproximativ 120 de spectatori (FOTO 4)


O superbă arenă multifuncțională, a fost construită în incinta Liceului Tehnologic “Unirea”. Aceasta a fost finalizată la sfârșitul anului 2019 și are o pistă de alergare și terenuri pentru minifotbal și tenis (FOTO 5)

Pentru copii sub 10 ani au fost construite două terenuri de mici dimensiuni. Așa numitul fotbal ”în cușcă”, extrem de jucat. Primul teren este în proximitatea parcului ANL. (FOTO 6)

Al doilea teren de acest tip este situat pe strada George Enescu. (FOTO 7)

Din păcate Primăria Ștei nu poate investi și în terenurile de fotbal, celebre la nivelul anilor 80, când se juca și un ”clasic” al Șteiului: Minerul – Oțelul, ambele echipe, de tradiție și cu performanțe notabile. Explicația a furnizat-o tot Iulian Balaj: Din păcate nu putem investi în stadion (n.r Minerul) pentru că el nu aparține orașului, ci Companiei Naționale a Uraniului. Trebuie să vă spun cu regret că orașul nostru a rămas fără nici un stadion pentru că atunci când puteau fi luate cu titlu gratuit, de către autoritățile publice locale, în urma unei simple solicitări și când legislația permitea acest lucru, acestea nu au fost revendicate. Acum am făcut nenumărate adrese și demersuri pentru a putea obține stadionul Minerul, însă lucrurile se pare că s-au complicat datorită legislației care s-a schimbat și va fi foarte greu sa le mai putem transfera”.

SURSA FOTO: facebook.com/Balaj Iulian

Din aceeași categorie