FOTO: CAO 1910, victima regulamentelor scrise pe genunchi; FRF a decis ca departajarea să se facă la ”cartonașe”

Trimite CRED prin SMS la 8844

Gata. S-a decis. Cel puțin pentru moment campioana din Liga 4 Bihor CAO, a ratat accederea în Liga 3. FRF a decis ca pentru locurile doi eligibile în mini-grupele de baraj, în caz de egalitate de puncte, departajarea să se facă la… fair play! Adică nu pe goluri ci pe cartonașe. Iar CAO stă rău acolo cu un roșu și vreo 12 galbene încasate în două jocuri. N-a contat că unele echipe au jucat doar un meci, l-au pierdut la scor. N-a contat că băieții din Oradea au muncit pe teren pentru trei puncte și să înscrie trei goluri și nu la masa verde.

FRF urmărește de un timp, criteriul de vârstă, impunând tineri inclusiv la Liga 1. Atunci de ce nu s-a impus criteriul mediei de vârstă al jucătorilor care au evoluat?!! Este o decizie fără precedent în fotbalul mondial ca departajarea să se facă la cartonașe și nici, măcar, la golaveraj. Și uite așa, Bărăganul Ciulnița, fără punct luat și golaveraj 0-6 e pe loc eligibil de Liga 3. Cum poți să departajezi două echipe la cartonașe de vreme ce una a jucat două meciuri, tari, iar cealaltă unul singur și în acela fiind sparring -partner.

În conformitate cu prevederile regulamentului de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediția 2020-2021, câștigătoarele celor 14 mini-grupe de baraj în trei au obținut promovarea în al treilea eșalon. Astfel, ACS Bradu Borca, CS Dante Botoșani, CSM Satu Mare, CS Progresul Șomcuța Mare, CS Unirea Ungheni 2018, CSM Corona Brașov, ACS Progresul Ezeriș, CS Avântul Periam, ACS Voința Budeasa, CSO Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, CSA Steaua București, ACS Sportul Chișcani, CS Gloria Albești și-au câștigat dreptul de a evolua în Liga 3.

În condițiile în care a crescut numărul de echipe prin modificarea sistemului competițional, iar patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii 3 nu s-au mai înscris în noul sezon, au rămas locuri vacante. Urmare atât a deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, care arată că “prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3”, cât și a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 25 iunie 2020, echipele promovate de pe locul secund (pe locurile vacante) sunt CSO Plopeni, CS Avântul Valea Marului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș, AS FC Bărăganul Ciulnița.

Din aceeași categorie