După șase luni: Halep câștigă la tie-break ratând însă șase mingi de meci!

Simona Halep a întâlnit-o în turul I al turneului WTA de la Praga pe slovena Polona Hercog. A fost primul meci oficial al româncei după șase luni. Meci câștigat, în trei seturi (decisivul la tie-break) nu fără emoțiile de rigoare.

Primele două seturi n-au avut istoric. În primul s-a impus Halep cu 6-1 iar în al doilea a fost tot 6-1, dar pentru Hercog. În decisiv Simona s-a desprins la 5-3 și a servit pentru meci însă Polona a egalat (5-5) cu specificația că, la 5-4 pentru Simona, românca a ratat trei mingi de meci consecutive, pe serviciul adversarei! Simona a avut 6-5 în decisiv și două mingi de meci iarăși pe serviciul oponentei sale dar iarăși le-a ratat! Apoi a ratat-o și pe a șasea… S-a intrat în tie-break, cu egal, după care Simona s-a deprins la 6-3. Alte trei mingi de meci! De data aceasta prima e cu noroc. Halep a fructificat a șaptea minge de meci și se califică în turul secund unde o va întâlni pe Barbora Krejčíková.

Scor final: Halep – Hercog: 6-1/1-6/7-6(3)

Turneul de la Praga are premii totale în valoare de $202.250. Simona Halep este cap de serie numărul unu al competiției care are loc pe zgură.

sursa foto: looksport.ro

Din aceeași categorie