Foresta Tileagd s-a reunit la lumina reflectoarelor

Club de tradiție în fotbalul bihorean, Foresta Tileagd a sunat ”adunarea”, pornind luni (10 ianuarie) seara pregătirile pentru returul sezonului 2021-22. 28 de jucători formează lotul lărgit gândit de antrenorul Ovidiu Morna. Primul antrenament s-a desfășurat pe propriul stadion, la lumina reflectoarelor, cu primul pas după ”vacanță”, reacomodarea cu efortul. La finele turului Foresta este lider în Seria Nord cu 18 puncte (6 victorii/1 eșec) urmată de Viitorul Borș cu 16 puncte.

Antrenorul Morna îl are ca jucător și pe președintele clubului, Sebi Popa, cel care le-a vorbit băieților la început de an. ”Au fost momente grele pentru toată lumea dar și în condițiile pandemice voi v-ați descurcat. Sunt mândru de ce ați realizat în 2021, când ați adus trofeul Cupa României – faza județeană –  în vitrina clubului. Încercăm să îndeplinim condiții dintre cele mai bune, la acest nivel, pentru ca voi să puteți performa. Suntem pe locul 1 în serie și acolo vreau să rămânem. Mai este și cupa, cea care mi-aș dori să rămână la noi”, a spus Sebastian Popa (foto jos).

La începutul antrenamentului fostul golgheter al Ligii 4, Ovidiu Morna s-a adresat jucătorilor săi: ”Vreau să vă pregătiți cât mai bine. Locul din clasament ne obligă și vă obligă. Vă rog să nu priviți în stânga și în dreapta, cum se pregătesc colegii. Vreau ca fiecare dintre voi să se pregătească la parametri maximi. Vreau ca atunci când veniți aici, să dați absolut totul”. În accepțiunea antrenorului echipa trebuie să fie la parametri optimi pentru debutul sezonului de primăvară când Foresta va juca, în dublă manșă (5 martie – turul; 12 martie – returul) semifinala Cupei României – faza județeană – în compania unei echipe ”grele” a seriei, ocupanta locului secund Viitorul Borș.

Tehnicianul Forestei este ajutat de legendarul fost portar al divizionarei B, Înfrățirea Oradea, Geza Kiraly, antrenor de portari la echipa mare și antrenorul echipei de juniori U19 (locul 3 sezonul trecut). ”Sunt câțiva copii talentați, care încet, încet vor face pasul spre echipa mare. E nevoie de timp dar și de multă muncă”, ne-a declarat Geza Kiraly.

Ovidiu Morna a explicat și de ce se grăbește când vine vorba despre reluarea pregătirilor: !Eu sunt adeptul unui debut mai rapid al pregătirilor pentru a avea numărul de antrenamente necesare, efectuate, la începutul reluării sezonului. Nu putem efectua cinci, șase antrenamente săptămânale ci două sau trei”.

Au fost fixate și o serie de jocuri amicale. Primul dintre ele va avea loc pe 29 ianuarie, dar încă numele adversarului nu se cunoaște. În schimb sunt cunoscuți ceilalți cinci adversari din jocurile de verificare.

PROGRAMUL JOCURILOR DE VERIFICARE

29 februarie: vs ?

5 februarie: vs CA Oradea II

9 februarie: vs Luceafărul

12 februarie: vs Olimpia Salonta

19 februarie: vs Lotus Băile Felix

26 februarie: vs CS Oșorhei

VINE ȘI COSMIN LETAN?

În lotul de jucători s-ar putea regăsi un nume foarte important din fotbalul bihorean, ex-căpitanul lui CA Oradea, Cosmin Letan care s-a despărțit de liderul din Liga 3 datorită angajării la Penitenciarul Oradea. Programul de lucru nu-i mai permitea să joace la nivelul Ligii 3 însă ar putea să-și continue activitatea, ca amator, la Foresta, atunci când timpul îi va permite. ”Cosmin este un jucător extrem de valoros și care ne-ar putea ajuta cu experiența sa. În acest moment avem acordul de principiu al jucătorului căruia îi înțelegem natura serviciului”, a declarat Ovidiu Morna care și-a configurat lotul pentru retur. Altfel au sosit deja două ”întăriri”: fundașul Alexis Sundas (crescut la Academia lui Honved)și mijlocașul Erik Tiponuț (Lotus).

FORESTA TILEAGD – lotul de jucători

Portari: Gabi Luca; Edward Ruska, Papp Rayni

Fundași: Alexis Sundas, Laviniu Balogh, Florin Marc, Cristi Fitero, Bogdan Iova, Vlad Naghi, Sebi Popa, Adi Popa, Silviu Ciocan.

Mijlocași: Sorin Ungur, Laviniu Dărăban, Ema Filip, Darius Filip, Erik Tiponuț (venit de la Lotus Băile Felix), Claudiu Gentile Copil, Raul Ember.

Atacanți: Sorin Ban, Emil Bala, Andrei Petrică, Ionuț Daina.

Juniori la echipa mare: Luca Varodi, Raul Ungur, Andrei Indrieș, Alex Indrieș, Marian Covrig, Darius Lingurar.

Prima întâlnire din 2022 s-a încheiat cu o ”miuță” în zăpadă.

Din aceeași categorie