FIBA Europe Cup: CSM CSU Oradea o întâlnește în optimi pe BC Dnipro din Ucraina. VEZI AICI programul partidelor

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

la Munchen (Germania), s-a desfășurat tragerea la sorți pentru stabilirea confruntărilor din playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Astfel, CSM CSU Oradea și-a descoperit următorul oponent în arena internațională.

Calificată de pe locul al 3-lea în Grupa D, formația roș-albastră a fost inclusă în urna valorică 2. Înaintea extragerii, CSM CSU Oradea avea șapte variante de adversar, singura echipă din prima urnă valorică inelgibil pentru bihoreni fiind BC CSU Sibiu, fost adversar în faza grupelor.

În urma extragerii s-a stabilit că tripla campioană a României se va confrunta cu BC Dnipro Va fi o singură partidă, direct eliminatorie, programată pentru data de 23 martie 2021.

Provenită din Ucraina, Dnipro are 11-4 la general în actuala ediție de campionat. Amintita grupare a obținut o victorie cu Fribourg Olympic, dar a pierdut meciul cu Anwil Wlocklawek, în faza grupelor FIBA Europe Cup din actualul sezon competițional, calificându-se de pe locul al 2-lea în Grupa E. De altfel, BC Dnipro a fost plasată în urna favoritelor la tragerea la sorți a confruntărilor din playoff.

În sezonul 2019/20, Dnipro a câștigat SuperCupa Ucrainei și se situa pe primul loc în Superliga Ucrainei la încheierea fazei regulate. Playoff-ul nu s-a putut disputa din cauza pandemiei.

Lotul de jucători al lui BC Dnipro îi cuprinde pe Viatcheslav Bobrov și Maksim Korniienko, foști jucători în Liga Națională a României. Ambii au evoluat în trecut pentru BCM U FC Argeș Pitești. Ex-sovieticii au în componență trei jucători americani, incluzându-l pe naturalizatul Eugene “Pooh” Jeter, respectiv un israelian. Ceilalți componenți ai echipei sunt autohtoni.

În eventualitatea unei victorii, echipa antrenată de Cristian Achim va avansa în sferturile de finală, unde se va duela cu învingătoarea dintre BC CSU Sibiu sau Reggio Emilia. Acest meci s-ar desfășura pe data de 25 martie anul curent.

Optimile și sferturile de finală se vor desfășura în cadrul unor bule epidemiologice, în a 2-a jumătate a lunii martie. Locul de desfășurare al acestor bule urmează să fie stabilit și anunțat. Iată programul partidelor:

BC CSU Sibiu – Reggio Emilia

Fribourg Olympic – BC Balkan

Iraklis BC – Anwil

BC Prometey – Belfius

Arged – Heroes Den Bosch

Ironi Ziona – BC Kiev

BC Parma – Rilski

BC Dnipro – CSM CSU ORADEA

Câștigătoarele meciurilor din sferturile de finală avansează la Final Four. Acesta se va desfășura tot sub forma unei bule epidemiologice, între 21-26 aprilie anul curent. Locul de desfășurare al fazei finale va fi stabilit după ce se cunosc echipele calificate.

sursa foto: www.behance.ne

Din aceeași categorie