Doru Drăgan a alergat spre eternitate

Fostul mare handbalist orădean, Doru Drăgan, s-a stins din viață, subit, neașteptat, în timp ce efectua obișnuita alergare din fiecare dimineață. Avea 61 de ani și nimic nu anunța ceastă tragedie, Doru fiind un tip care a ajuns pe la doctor doar când mai făcea câte-o entorsă. Tipul de atlet, s-a stins, cel mai probabil alergând. Dispariția sa prematură a îndoliat întreaga suflare handbalistică și nu numai a orașului.

Orădean get beget, Doru și-a făcut debutul de timpuriu în handbal, fiind descoperit practic de reputatul profesorul și antrenor de handbal Feri Biro (foto jos, împreună cu echipa). De altfel marele tehnician a postat următorul mesaj: ”O pierdere imensă, ,un suflet mare, un prieten adevărat, un camarad pe care puteai să te bizui. Un OM MARE, rar se mai nasc oameni ca ,EL. Mă doare sufletul… Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace suflet bun!”

Repede s-a impus pe semicerc devenind un star al al echipei Constructorul Oradea, antrenată de Gigi Ionescu. A făcut parte din generația de aur a handbalului orădean alături de: Dumitru Giura, Eusebiu Sava – Venu Târniceru, Virgil Mureșan, Petre Porumb, Ladislau Kapornay, Mircea Sânmărghițan, Adrian Rus, Sabin Dacău, Tudor Gheorghe „Pele”, Vasile Oprea, Florea Vranău, Ionel Mîrza, Nicușor Vașadi, Dorin Cristache, Marcel Motoș, Mihai Zisu sau Marian Coef. Au fost anii în care echipa orădeană se bătea, de la egal la egal, cu marile forțe europene chiar Steaua, Dinamo, Minaur sau Poli Timișoara. Băiat educat, cu stil și rafinament, om de mare caracter, a condus apoi una dintre cele mai renumite societăți de prospecțiuni geologice din Oradea.

În urmă cu mai bine de 15 ani a fondat CS Activ Oradea club care avea să ofere mai mulți jucători echipei orădene de seniori, printre ei regăsindu-se chiar fiul lui Doru Drăgan, Alin. Recent spunea că este tentat să se alieze unui proiect de readucere a handbalului orădean în Liga Națională și era nelipsit de la meciurile echipe de handbal CSM Oradea.

”A fost cel mai bun pivot al nostru în acei ani de glorie” – Tudor Gheorghe ”Pele”.

„A fost un băiat chiar de nota zece. Nu mai pot vorbi. Suntem devastați. A plecat unul dintre cei mai mari handbaliști pe care i-a dat Oradea” – Mitică Giura.

”Unul a plecat. Nu pot să cred” – Marcel Motoș, fost coleg și prieten foarte bun cu Doru Drăgan. (foto jos)

”Dumnezeu să-l aibă în pază ,condoleanțe și putere familiei” – Eusebiu Sava

”Nu pot să cred. Sunt profund marcat de ceastă dispariție a unui mare om și sportiv” – Gheorghe Vajai

”Odihnește-te in pace, fratelo!” – Petruț Drăgan, director DJST Bihor

Am postat câteva dintre mesajele foștilor colegi sau prietenilor săi. Ultima fotografie a fost realizată la ultimul meci jucat acasă, cu spectatori de echipa orădeană. Rămas bun Doru. Dumnezeu să te odihnească în pace.

Din aceeași categorie