Din Bratca pe San Siro! ”Lentini” al nostru, Vio Domocoș, împlinește 45 de ani

Ciao restaurant - pizzerie

San Siro, 23 august 2003. La centrul terenului patru dintre vedetele lui AC Milan: Rivaldo, Nesta, Gattuso și Inzaghi verifică starea gazonului și schimbă o vorbă, moment în care se aude: ”Ciao Ragazzi! Come stai?”. Este un băiat din Brtaca, pe numele său Viorel Domocoș, care-i salută prietenește pe adversari! Aceștia îi răspund cu respect. Apoi revine la colegii lui de la FC Național și le spune: ”Azi îi batem”! Așa a și fost chiar dacă la lovituri de departajare unde un al bihorean, Marius Popa avea să facă minuni.

Azi, 11 aprilie, e ziua lui de naștere, a lui Vio Domocoș, unul dintre ultimii români purtători legali ai tricoului cu numărul 10. ”Lentini” al nostru s-a născut pe 11 aprilie 1975 la Bratca. Acest băiat pur ș simplu s-a născut talent. Talent cu carul. La 18 ani juca în Liga 2 la FC Bihor. A bifat multe echipe în CV: FC Brașov, Dinamo, FC Național, Olimpia Satu Mare, FC Argeș Yunnan Hongta (China) sau Digeis Morphou și Larnaka (Cipru) dar marea performanță a realizat-o la Universitatea Craiova unde a fost un fotbalist extrem de îndrăgit.

Pe vremea când era selecționer Hagi a spus despre Domocoș că este preferatul său și nu este de ici de colo să fii preferatul ”regelui”. Evident, părerea unanimă este că Vio putea mai mult dar și așa a bifat aproape 300 de meciuri la cel mai ridicat nivel. Tehnica sa impresionantă, dublată de efortul de care a fost capabil au fost suplimentate de un psihic de învingător. Își etalează calitățile de antrenor alături de un alt nume mare dat de Bihor(ul), Erik Lincar, la revelația din L2, Turris. Cu toții îi dorim viață lungă, tradiționalul ”La muți ani” și tot ce-și dorește.

sursa foto: telekomsport.ro

Din aceeași categorie