Dacă vă era dor: FC Bihor – UTA, sâmbătă, de la ora 12:00, în memoria lui ”Buri”

Patiseria Rustic Salonta

Echipele de ”bătrânei” ale lui FC Bihor și UTA se vor întâlni pe Stadionul FC Bihor, sâmbătă, 14 mai, de la ora 12:00 în Memorialul ”Dumitru Burescu”. Inițiativa aparține echipei de old-boys din Oradea al cărui președinte și sponsor a fost în trecut „Buri”, decedat în 2021 la doar 54 de ani. Buri a îmbrăcat în cariera sa tricourile ambelor echipe.

În formația arădeană se vor regăsi foști fotbaliști precum Dorel Toderaș, Alin Gligor, Sandu Gaica, Adrian Negrău, Dorel Mutică, Sebastian Huțan, Costel Bogoșel, Alin Drăgan, Marius Grad, Norbert Varga, Adrian Piț și alții, așteptându-se și un răspuns final din partea legendarului Helmuth Duckadam. De altfel UTA va deplasa la Oradea un lot de 16 jucători dintre care 15 au peste 1,80m! Singurul sub 1,80 e vitezistul Alin Drăgan astfel că și jocul se anunță incitant.

Pentru echipa de „veterani” a FC Bihor au confirmat prezența Ioan Pap-Deac, Petre Câmpan, Sandor Kulcsar, Sorin Cigan, Vlarimir Tămaș, Alexandru Kiss, Mircea Ciocan, Zeno Bundea, Adrian Anca, Mădălin Popa, Claudiu Mutu, Sorin Todea, Stelian Farcău, Marcel Abrudan, Sorin Simuț, Florin Negrea, Sebastian Platon, Dan Chiș, Walter Schoger, Gelu Siman, Cristian Țîrlea, Victor Mihalcea, Lucian Gabor, Ghiță „Diego” Fărcuț, Marius Popa, Valentin Hăbășescu, Călin Chișe, Dumitru Măniguțiu și Adrian Moisa, acesta din urmă fiind președintele Old-Boys FC Bihor. Nu vor putea fi prezenți Ovi Lazăr, care este plecat în această perioadă tot din motive fotbalistice; Florin Farcaș, antrenorul echipei orădene (fost coleg de cameră, timp de doi ani cu ”Buri”) care are meci la Baia Mare, la fel ca secundul său, Dorin Mihuț, jucător și la FC Bihor și la UTA.

Fostul internațional Cosmin Bărcăuan a declarat: ”Sunt șanse să ajung, să fiu în România în această perioadă” la fel ca Ion Dumitra și Cristian Luca.

„Așteptăm cât mai multă lume la stadion să cinstim cum se cuvine memoria fostului nostru coleg și prieten Dumitru Burescu. Foști coechipieri, și nu numai, vor juca în memoria lui. Vrem să unim cât mai mulți foști fotbaliști bihoreni în acest proiect, lăsând la o parte orice orgolii. Ușa este deschisă pentru oricine, ideea principală e să fim un grup cât mai unit. Prin Old-Boys FC Bihor dorim să funcționăm și ca o fundație să fim alături de foști jucători, să-i sprijinim la nevoie, astfel că orice sponsorizare din partea firmelor este binevenită”, a spus Adrian Moisa.

Intrarea este liberă.

Din aceeași categorie