CORONAVIRUS: Campionatele Ligilor Naționale de baschet au fost suspendate!

Trimite CRED prin SMS la 8844

După cum bine se știe, duminică, 8 martie, Raed Arafat anunța interzicerea evenimentelor la care participă peste 1000 de persoane. Inclusiv cele sportive. Drept urmare, Federația Română de Baschet a decis ca toate meciurile să se desfășoare fără spectatori și apoi a suspendat Liga 1 și competițiile de copii și juniori. Cum Organizația Mondială de Sănătate a declarat COVID-19 pandemie la nivel global, două dintre cele mai importante asociații de baschet de pe glob: NBA și FIBA au suspendat competițiile iar mai multe federații naționale au decis stoparea campionatelor interne.

Azi, președintele FR Baschet, Horia Păun, a anunțat cluburile din România că suspendă Ligile Naționale până în 31 martie (cel puțin). Iată comunicatul apărut pe frbaschet.ro:

„In vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Federatiei Romane de Baschet, dupa o consultare cu majoritatea reprezentantilor cluburilor din Ligile Nationale de Baschet si a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor si Comisiei Centrale de Comisari, decide urmatoarele:

1. Suspendarea meciurilor din Liga Nationala de Baschet Masculin si Liga Nationala de Baschet Feminin pana la data de 31.03.2020.

Patiseria Rustic Salonta

2. Suspendarea meciurilor din Turneul Final al Cupei Romaniei 3×3, masculin, editia 2020, si a altor competitii oficiale de baschet 3×3, pana la data de 31.03.2020. 

3. In functie de evolutia situatiei din Romania referitoare la pandemia de COVID-19, prezenta decizie va suporta modificari”.

Vineri, de la ora 18:00, urma să aibă loc, la Arena Antonio Alexe meciul dintre CSM CSU Oradea și SCM Timișoara. Jocul va fi reprogramat.

Din aceeași categorie