Cheresigul, cea mai apreciată echipă la turneul de minifotbal de la Körösnagyharsány

Trimite CRED prin SMS la 8844

Un proiect european a fost implementat în localitatea maghiară Körösnagyharsány. Competiția, disputată sâmbătă, 18 iulie și intitulată sugestiv ”Ziua sportului în familie”, a reunit la start cinci echipe printre care și echipa din Cheresig, reprezentând comuna Toboliu din județul Bihor.

În cele din urmă s-a dovedit că gruparea din Cheresig a fost o nucă tare la această competiție, unde a susținut nu mai puțin de patru jocuri.

Inițial trebuia să se joace într-un peisaj mirific, pe un teren de iarbă naturală, în mijlocul unei păduri, însă echipele au fost de acord că disputarea a 16 jocuri pe acel gazon ar duce la distrugerea acestuia, având în vedere ploaia din ultimele ore care a făcut terenul destul de greu. Astfel s-a ajuns pe terenul școlii din localitate. Bihorenii au ajuns în ultimul meci în care vioara întâi a fost atacantul Nelu Teșan, inspirat introdus în teren de antrenorul Andrei Câmpan. Evoluția acestuia a dus meciul final în prelungiri unde Cheresigul, deși încurajată de pe margine de primarul din Toboilu, Pavel Maier, a cedat cu 1-2 dar după o ofensivă totală.

”Nu am ce să le reproșez băieților. Au jucat fantastic. S-au dăruit și e bun și acest trofeu mai mic. Până la urmă am jucat cu niște frați, cu niște parteneri, niște prieteni adevărați, cărora le mulțumim din suflet pentru invitație. Prin aceste parteneriate legăm prietenii, îmbunătățim standardele de viaţă și promovăm comunităţi stabile.”, a spus primarul din Toboliu, Pavel Maier, vreme de două decenii conducător de club de fotbal, dar azi în rol doar de suporter.

SC Rozsdas Service SRL
Gyori Zoltan și Pavel Maier, înaintea ultimului joc

”Vreau să le mulțumesc prietenilor mei din Cheresig, comuna Toboliu, și Tărian, comuna Girișu de Criș că sunt mereu alături de noi. Am participat la numeroase acțiuni transfrontaliere și la diverse proiecte europene care au avut un succes de marcă”, a spus Gyori Zoltan, primarul din Korosnagyharsany. De altfel, cei doi primari s-au și pozat împreună, înaintea jocului decisiv, în fotografia de mai sus.

Echipa din Cheresig a fost singura din România invitată la acest turneu dar la jocuri a sistat și edilul din Girișu de Criș, Ioan Pașca, cel care evoluează în Echipa primarilor din Bihor și care a fost prezent la turneul din Ungaria.

Ioan Pașca, primar Girișu de Criș

”Abia aștept revanșa meciului de la Letavertes, disputat anul trecut, dintre echipele primarilor din Bihor și Hajdu-Bihar. Astfel de parteneriate sunt menite să lege prietenii pe viață. Suntem rivali pe teren dar prieteni și parteneri dincolo de el. Construim împreună comunităţi însufleţite prin dezvoltare economică, implicare caritabilă și parteneriatele încheiate”, a declarat Ioan Pașca, primarul comunei Girișu de Criș.

La final, dincolo de trofeul cucerit, bihorenii s-au întors și cu titlul de cel mai tehnic jucător decernat lui Ioan Teșan.

Din aceeași categorie