Celebrul Dieter Nisipeanu susține azi (4 iunie) un simultan la Pensiunea Allegria din Băile 1 Mai

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Celebrul șahist Dieter Nisipeanu revine la Oradea pentru Memorialul Cartis Dan A. Mihai – editia V (anul trecut a fost considerat de FRSAH , cel mai puternic turneu al anului. Competiția se va desfășura sâmbătă, la Pensiunea Allegria din Băile 1 Mai. Va fi un show pentru că organizatorii au stabilit ca primii patru clasați să susțină un Final Four, cu două semifinale (locul 1 cu locul 4 și 2 cu 3) și finala tradiționalei competiții.

Altfel, azi, vineri, 4 iunie, tot la Pensiunea Allegria din Băile 1 Mai se va desfășura un simultan susținut de celebrul Dieter Nisipeanu. Vor fi cel puțin 30 de adversari pentru îndrăgitul șahist român.

DESPRE DIETER NISIPEANU

Primul său antrenor, cel care l-a îndrumat de la vârsta de 7 ani, a fost maestrul internațional Radovici Corvin, același antrenor ce l-a descoperit și șlefuit pe Florin Gheorghiu, primul mare maestru român. La vârsta de 17 ani a câștigat campionatul național de seniori.

Consacrarea internațională o obține în anul 1996 când reușește un remarcabil loc 2 la Campionatul European de Juniori.

În anul 1999 a atins semifinalele Campionatului Mondial de Șah disputat în Las Vegas învingându-i în drumul său pe principalii favoriți ai turneului, Alexei Shirov și Vasily Ivanchuk. A fost învins de viitorul campion mondial Alexander Khalifman.

În vara anului 2005 reușește cea mai mare performanță din cariera sa și din istoria șahului românesc, câștigarea medaliei de aur la Campionatul European de Șah (Varșovia). Această performanță l-a propulsat pe locul 15 în ierarhia mondială cu un coeficient elo de 2707. Competiția a avut la start 220 de participanți. Nisipeanu a obținut 7 victorii și 6 remize, cu un rezultat foarte bun, de 10 puncte din 13 posibile.

În aprilie 2006, Nisipeanu a jucat la București un meci de patru partide împotriva campionului mondial FIDE Veselin Topalov.

Dieter Nisipeanu este simbolul şahului românesc, modelul oricărui junior şi speranţa că se poate ajunge sus.

In 2017 a devenit campion al Germaniei !

In 2019 la Cupa Mondiala, a castigat o partida impotriva unuia dintre cei mai agresivi jucatori ai lumii, americanul Hikaru Nakamura, facind o partida extrem de spectaculoasa care a facut inconjurul lumii si fiind declara cea mai frumoasa partida a anului.

SURSA FOTO: timproanesc.ro

Din aceeași categorie