Cel mai probabil România va câștiga prin forfait jocul cu Norvegia;

Doneaza sange pregatit, informat si fara batai de cap!

Partida România – Norvegia, care ar fi trebuit să aibă loc în această seară, în Liga Națiunilor, a fost anulat- de UEFA din cauza unui sigur caz de coronavirus depistat în lotul norvegienilor!

Așa ar arăta clasamentul în cazul în care norvegienii vor fi excluși și retrogradați

1Austria3201436
2România3111444
3Irlanda de Nord2011121

Decizia finală privind acest caz va fi luată de  „UEFA Control, Etichs and Disciplinary Body”, având la bază regulile speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

Conform gsp.ro Norvegia nu va fi exclusă din Liga Națiunilor, nordicilor nu le vor fi anulate rezultatele din această grupă, însă vor pierde la „masa verde” confruntarea pe care trebuiau s-o dispute pe Arena Națională.

Ce spune noul regulament al UEFA

Mai jos este documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA, care conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația de față:

„Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA – Regulament UEFA

LIGA B

Grupa 1

Austria – Irlanda de Nord, 15 noiembrie

România – Norvegia 3-0 FORFAIT

Austria – Norvegia, 18 noiembrie

Irlanda de Nord – România, 18 noiembrie

1Norvegia53021169
2Austria4301649
3ROMÂNIA5212787
4Irlanda de Nord4013281

sursa foto: gsp.ro

Din aceeași categorie