Cât ar costa să se joace semifinala de cupă (județeană) Borș – Sântandrei

Aconalex Oradea

Crișul Sântandrei și Viitorul Borș ar fi trebuit să se întâlnească sâmbătă, 25 iulie, în semifinalele Cupei României, faza județeană, la fotbal. Spunem ”ar fi trebuit” pentru că ne este foarte greu să credem că acest meci va mai avea loc. Și nici nu știm cum să continuăm, cu ”datorită” sau ”din cauza” Protocolului Medical instituit la nivel de fotbal amator, în urma căruia suma necesară organizării unui astfel de meci este greu de acoperit de către cluburi. Fără a fi mari specialiști și luând în considerare faptul că un test COVID 19 costă 200 de lei în Oradea, am încercat un ”deviz” al acestei semifinale, reducând la minimum posibil  cheltuielile. Să amintim și faptul că pentru a putea juca este nevoie de teste covid negative, pentru toată lumea iar acestea să fi fost recoltate cu patru zile înainte de joc, deci cel târziu miercuri, 15 iulie sau, cu un pic de noroc, joi 16 iulie.

În cealaltă semifinală trebuiau să joace CAO 1910 și FC Universitatea. La această oră CAO 1910 este, cel mai probabil, singura echipă din Liga 4 capabilă să se încadreze la cerințele protocolului de mai jos.

 “Protocolul medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator”.

De aceea am ales un calcul pentru semifinala Viitorul Borș – Crișul Sântandrei, dar e valabil și pentru CAO 1910 – FC Universitatea.

Jucători titulari: 22

Jucători de rezervă: 14

Arbitri: 3

Staff echipe: 4

Asistență medicală: 2

Oameni de mingi 4

Stewarzi 3

Cameraman 1

Personal curățenie 1

Delegat de joc 1

Observator arbitri 1

Delegație oaspeți 2

Delegație gazde 2

Total: 60

Total teste Covid (minim 2, unul înainte de meci): 60x2x200  adică 24.000

Barem arbitraj și observare:  1.000

Cheltuieli de organizare:  500

Suma necesară, aproximativ: 25.000-26.000 fără a mai pune la socoteală eventualele cheltuieli de transport.

Desigur, orice calcul poate fi considerat subiectiv dar este cert că fiecare echipă are nevoie de câte două teste, unul cu maximum patru zile înainte de meci la prețul minim de 200 de lei. Asta în condițiile în care se și pot primi rezultatele în timp util. Cum în cupă cheltuielile sunt împărțite, 13.000 de lei ca să joci fotbal amator e cam scump. N-avem toți salariul domnului Arafat sau al colegilor săi.  

Din aceeași categorie